Wonen in De Vlinder » InSchothorst

Wonen in De Vlinder

Wonen in De Vlinder
DIT BERICHT WAS NIEUWS IN JANUARI 2019.
HET STAAT NU IN HET ARCHIEF VAN INSCHOTHORST.NL.
DE INFORMATIE IN DIT BERICHT IS NU MOGELIJK ACHTERHAALD.

De Vlinder is het appartementencomplex dat pal naast Station Schothorst ligt. Ik vroeg een bewoonster, Cora Koning, hoe het was om zo dicht naast het station te wonen. Hier volgt haar verslag:

Nog wat slaperig stapt de Vlinderbewoner naar buiten met de hond. Een rondje om, kort nadat de eerste zonnestralen binnenkwamen op haar slaapkamer in haar appartement op de derde verdieping van het appartementencomplex De Vlinder pal naast station Schothorst. Vlak voor haar langs snelt een treinreiziger. Mogelijk is hij nog op tijd voor de trein! Succes! Ze steekt de busbaan over en gaat richting Park Schothorst. Een zakje in de hand voor de onvermijdelijke boodschap van de hond straks!

Een volgende Vlinderbewoner met een zware rugtas vol schoolboeken stapt ook uit de deur; eveneens vlot doorstappend om de bus te halen, richting school.

Een moeder roept zacht de kinderen van de ruime binnenplaats: “Kom! We moeten gaan, anders komen we te laat op school.” Zij gaat richting de fietsenstalling en zet de kinderen op de fietszitjes.

Met een koffertje achter zich aan rollend wandelt een andere Vlinderbewoner over de galerij naar de parkeergarage beneden het complex waar de auto fijn overdekt staat. Erg comfortabel wanneer het af en toe wintert in het land. Maar ook zomers is de auto niet loeiheet!

De geluiden van het verkeer nemen toe in de ochtendspits: aan de ene zijde de geluiden van fietsers, bus en voetgangers; aan de andere kant van het complex de geluiden van autoverkeer. Het geluid van de snelweg is hier nauwelijks hoorbaar; wandelend in het park Schothorst hangt bij stil weer het geluid van de snelweg als een deken er overheen. In onze appartementen is dat niet hoorbaar.

Na de ochtendspit keert de rust terug tot het middaguur. De lunchtijd geeft weer reuring en beweging rondom het complex: pratende werknemers van nabijgelegen bedrijven wandelen in hun lunchpauze. De Italiaan bij de bushaltes handelt vlot en levert verrukkelijke broodjes. Scholieren van de Campus nabij vertellen elkaar luidruchtig stoere verhalen en halen eten en drinken bij de supermarkt.

Ik kijk om me heen na de lunchpauze wanneer ik boodschappen ga doen; een leeg blikje Red Bull staat in het gras gedrukt, verpakkingsmateriaal van broodjes liggen verspreid over de stoep en de busbaan; kauwgum en sigarettenpeuken zijn vers gedropt.

Zoetjesaan op de middag vult het appartementencomplex weer; mensen komen thuis. Om uiteenlopende redenen wonen zij hier: huurders en eigenaren.

Opnieuw op dit moment van de dag is er een opleving van geluid, dan komt er de rust en stilte van de avond. Aan de westzijde kijken de Vlinderbewoners onder het genot van een drankje tijdens het bereiden van de maaltijd af en toe naar de prachtig ondergaande zon die een kleurenpracht laat zien over de achtertuinen van medebewoners in de wijk.

Op het balkon hoor ik treinen. Op weg naar andere stations waarmee we verbonden zijn via het spoor.

08/01/2019 / by / in ,
Comments

Comments are closed here.