Wijkraad Schothorst

Wijkraad Schothorst

Bewoners voor bewoners

De Wijkraad Schothorst is de plek waarin bewoners en professionals overleggen over alles wat te maken heeft met het wonen en leven in de wijk.

Alle bewoners die willen meedenken en meepraten over de wijk zijn van harte welkom! De wijkraad vergadert eens in de twee maanden. Uitgenodigd worden? Stuur een mail naar wijkraadschothorst@gmail.com!

Wat doet de Wijkraad?

In de Wijkraad hebben bewoners samen met professionals een wijkplan gemaakt. In het wijkplan staat dat we willen werken aan o.a.:

 • meer voorzieningen en activiteiten voor de jeugd;
 • meer mogelijkheden voor ‘ontmoeten’;
 • het verbeteren van de informatievoorziening in Schothorst.

Een link naar het complete Wijkplan 2019/2020 staat onderaan deze pagina. Binnenkort komt daar een nieuwe editie van het wijkplan te staan. Schothorst en Zielhorst hebben samen één wijkplan. In beide wijken zijn dezelfde professionals van Indeuurt033 aan het werk, zoals de buurtnetwerker, de kinderwerker en de jongerenwerker.

In samenwerking met professionals wil de Wijkraad de doelen uit het wijkplan stap voor stap realiseren. Voor activiteiten en faciliteiten die binnen het wijkplan passen kunnen subsidies aangevraagd worden.

Heb je een goed idee voor de wijk? Past je idee in het wijkplan? Dan kan ook jij daarvoor subsidie aanvragen. Subsidie-aanvragen kunnen vier keer per jaar ingediend worden. Informatie daarover is te vinden op www.indebuurt033.nl. Aanvragen voor het eerste kwartaal van 2020 moeten vóór 1 januari 2020 zijn ingestuurd. Tip: neem vooral tijdig contact op met buurtnetwerker Stephanie Niessen (Stephanie.Niessen@indebuurt033.nl;   telefoon 06–41545986).

Vergaderingen van de Wijkraad

Tijdens vergaderingen van de Wijkraad is één agendapunt altijd vaste prik: een discussie over de vraag hoe we stapje voor stapje onze wijkdoelen kunnen realiseren.  Uit dat overleg zijn inmiddels enkele werkgroepen ontstaan:

 • de werkgroep Samen in Schothorst, die multiculturele ontmoetingen wil organiseren. De werkgroep is inmiddels uitgebreid met een groep wijkbewoners van niet-Nederlandse afkomst en wil graag verder groeien.
 • een werkgroep Vergroening winkelcentrum, die van het winkelcentrum een aantrekkelijker plek wil maken.
 • een werkgroep die contact zoekt met o.a. de ouders van jonge kinderen en een mamacafé aan het oprichten is.
 • de werkgroep Straatambassadeurs, die de verbinding op straatniveau wil versterken.

In de nieuwsbrief van eind september 2019, ook op deze pagina,  lees je meer over deze werkgroepen. Meedenken en meedoen met een van deze werkgroepen? Meld je bij Stephanie Niessen!

Wijkavonden en contact met de gemeente

Twee keer per kaar organiseert de Wijkraad voor alle wijkbewoners een thema-avond over onderwerpen die belangrijk zijn voor Schothorst, bijvoorbeeld verkeersveiligheid, het groen in de wijk, duurzaamheid. Tijdens die avonden zijn altijd mensen van de gemeente aanwezig. Ook buiten die avonden heeft de Wijkraad regelmatig contact met de gemeente over zaken die in de wijk spelen.

Subsidies Projecten #InDeBuurt

Voor het vierde kwartaal van 2019 zijn zes subsidieaanvragen goedgekeurd. Die aanvragen waren o.a. voor Beleef Schothorst, Tafeltennisgroep in ’t Middelpunt, uitbreiding van het skatepark in Park Schothorst en So What, het jongerencentrum in Zielhorst

Zie hier voor meer details. Wil je nog meer info over een van deze initiatieven, neem dan contact op met Stephanie Niessen.

Deze week worden de subsidie aanvragen voor het 1e kwartaal 2020 beoordeeld. Volgende week gaan deze naar Indebuurt033 om te bespreken. Begin februari zal de uitslag via de buurtnetwerker bekend gemaakt worden.

Voor het volgende kwartaal volg binnenkort de datum van indienen. Zie daarvoor ook www.indebuurt033.nl. Tip: ga tijdig met Stephanie in overleg!

Stuur een mail naar wijkraadschothorst@gmail.com  als je

 • in gesprek wilt met leden van de Wijkraad over wat dan ook
 • een goed idee voor de wijk hebt
 • je wilt aanmelden voor de maillijst van de Wijkraad.

Contact

 • Contact met de Wijkraad: wijkraadschothorst@gmail.com
 • Contact met de buurtnetwerker voor Schothorst/Zielhorst/De Hoef: Stephanie Niessen, Stephanie.Niessen@indebuurt033.nl; telefoon 06–41545986.
 • Contact met de jongerenwerker voor Schothorst/Zielhorst: Jelle Maris; tel. 06–41546113, Jelle.Maris@indebuurt033.nl
 • Contact met andere professionals van Indebuurt033? Elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur is het Informatiepunt in de Hoeksteen open, Klaartje Donzepad 59, naast het winkelcentrum.
 • De Wijkmobiel, uw vervoer van deur tot deur, reserveren? Bel 06-40831647 tussen 07.30 en 22.00 uur of mail naar reserveren@wijkmobiel.nl .

Nieuwsbrief eind september 2019

Op 11 september vergaderde de Wijkraad Schothorst. De belangrijkste punten uit deze goed bezochte en geanimeerde vergadering vind je hieronder. Ook melden we het laatste nieuws over ontwikkelingen rond zaken die in Schothorst spelen.

Beleef Schothorst was heel gezellig en druk. De locatie in het winkelcentrum bevalt uitstekend.

Tijdens Beleef Schothorst presenteerde de Groene Raad de plannen voor de vergroening van het winkelcentrum. Bezoekers konden aangeven welke groene plannen hun voorkeur hebben. Ruim 80 mensen hebben hun stem uitgebracht. Het meest favoriete voorstel betreft de pergola’s over de fietsenrekken tegenover de Lidl en over twee rijen autoparkeerplaatsen.  Meer informatie over het project kunt u krijgen bij Ton de Jong, adviseur Leefomgeving, te bereiken via 14 033. De plannen worden de komende maanden in detail uitgewerkt.  Buurtbewoners die t.z.t willen helpen met het onderhoud kunnen zich alvast melden bij Ton de Jong of per mail bij de Groene Raad, groeneraad@inschothorst.nl.

Samen in Schothorst. Deze werkgroep zoekt contact met wijkbewoners van niet-Nederlandse afkomst. Uit een eerste ontmoeting kwam het initiatief  Haardpraat voorteen gesprek van mannen onder elkaar.  Elke laatste vrijdag van de maand in het Inloophuis; meer info in de bijlage.

Mamacafé. De professionals van Indebuurt033 werken aan de oprichting van een mamacafé in Schothorst. Heb je belangstelling voor dit initiatief? Zou je daaraan willen deelnemen? Of zou je willen meedenken over het opzetten daarvan? Meld je dan bij de kinderwerker,  trijnievanderploeg@indebuurt033.nl.

Straatambassadeurs. In de Kruiskamp werkt het geweldig: een paar mensen die ‘de ogen en oren’ van de straat (of een deel van een straat) willen zijn, daarbij ondersteund door professionals van Indebuurt033. Ook in Schothorst hebben zich al enkele bewoners als ambassadeur aangemeld. Meer informatie in de bijlage.

De buurtsportcoaches hebben een prachtig aanbod van beweeg- en sportactiviteiten voor alle leeftijden, bijv. ‘Kies je sport’. Alle informatie staat in de bijlagen.

Tweeluik Geheugenproblematiek. Op woensdag 6 en woensdag 13 november organiseren de mantelzorgcoördinatoren van Indebuurt033 voorlichtingsbijeenkomsten over geheugenproblematiek in  De Hoeksteen, van 10 tot 12.00 uur.  Zie de bijlage voor meer info.

De Stad Amersfoort. Wijkraad Schothorst en WBT Zielhorst vullen samen een halve pagina in de tweewekelijkse editie van De Stad Amersfoort Noord. Voor 2020 wordt weer subsidie aangevraagd. Bijdragen van wijkbewoners en organisaties in de wijk zijn welkom; een vrijwilligersvergoeding is mogelijk. Mail voor meer informatie naar wijkraadschothorst@gmail.com.

Zonnepanelen langs de Zielhorsterweg.  In de bijlagen vind je alle informatie over dit bewonersinitiatief en over de tweede bijeenkomst op dinsdag 19 november om 14.00 uur in Het Groene Huis. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door DBV, een organisatiebureau gericht op groene initiatieven.  Aanmelden bij Lidewij Kemp, l.kemp@d-bv.nl.

Op woensdag 20 november is er een bruisinloop van  14.30-16.30 uur in De Hoeksteen, Klaartje Donzenpad 59, achter Jumbo.
Zoek je verbinding of heb je een idee voor de wijk? Loop dan binnen!

De nieuwjaarsbijeenkomst van de wijkraad is op
22 januari 2020, inloop om 19.00 uur
in de serre van de Koperhorst.

Een gezellige wijkbijeenkomst,

 • • waar u mede wijkbewoners kunt ontmoeten
 • • en waar bewoners en professionals iets vertellen over het initiatief en de activiteiten waarbij zij betrokken zijn, activiteiten die alle gericht zijn op verbinding in buurt en wijk.

Dat zijn onder meer:

de wijkmaaltijden – buurt(speel)tuinen – Groene Raad – Burenhulp – Wijkmobiel – ’t Middelpuntkoor -Tafeltennisclub – jongerenvereniging So What – Leger des Heils – Buurtsportcoach – Taallokaal-Straatambassadeurs – wijkwebsite InSCHOTHORST.nl.

Deze bijeenkomst is dé gelegenheid om meer te weten te komen over gesubsidieerde activiteiten in de wijk. Met een drankje en een hapje erbij is het plezierig praten! En wie weet krijgt u zelf een idee voor een initiatief.

 Bijlagen bij de Nieuwsbrief van eind september 2019
Haardpraat
Tweeluik geheugenproblematiek
Straatambassadeurs
Kies je sport – Volwassenen
Beweegspreekuren Schothorst en Kattenbroek 2019-2020
Sportaanbod 2019-2020 Schothorst, Zielhorst, Hoogland, Kattenbroek en Nieuwland
flyer Zonnepanelen Zielhorsterweg
Bijeenkomst Zonnepanelen Zielhorsterweg

Verslagen van eerdere Wijkraadvergaderingen:

Vergadering Wijkraad Schothorst 10 april 2019
Vergadering Wijkraad Schothorst 6 februari 2019
Vergadering Wijkraad Schothorst 21 november 2018
Vergadering Wijkraad Schothorst 13 september 2018
Vergadering Wijkraad Schothorst 30 mei 2018
Vergadering Wijkraad Schothorst 21 februari 2018
Vergadering Wijkraad Schothorst 29 november 2017

Verslagen van thema-avonden:

Thema-avond 28 maart 2019 over groen in de wijk
Thema-avond 10 oktober 2018 over duurzaamheid
Thema-avond 4 april 2018 over groen in de wijk en afval
Thema-avond 10 oktober 2017 over verkeersveiligheid en ontmoetingsplekken 

Wijkplan Schothorst – Zielhorst – De Hoef 2019-2020:

Wijkplan SZH januari 2019

Overige documenten:

Wegwijs in Schothorst 2019-2020

8 oktober 2018 / door / in

Reageer op dit bericht

[mc4wp_form id="7164"]