“Straatambassadeurs”

“Straatambassadeurs”

Je kent ze wel. Mensen die goed op de hoogte zijn voor wat er speelt in de buurt en die zorgen dat iemand een kaartje in de bus krijgt of een kopje soep wordt gebracht en een luisterend oor heeft. Kortom mensen die zich bekommeren om hun buurtgenoten. Ik noem ze voor nu even straatambassadeurs.

Wij willen graag met deze mensen in contact komen. Ons doel is dat de ondersteuning  die binnen de wijk wordt aangeboden ook aansluit bij de behoefte die er binnen de wijk is. De praktijk is echter vaak dat de mensen die misschien wel ondersteuning zouden kunnen gebruiken dit niet kenbaar maken of niet weten waar het te vinden of dat het aanbod niet aansluit op wat er nodig is. Een “straatambassadeur” zou hierin een rol kunnen spelen. Niet door het allemaal zelf op te lossen maar het signaal te kenbaar te maken. Aan de andere kant is er budget voor kaartjes, attenties en bloemetjes. Maar ook voor een buurtfeest of een ontmoeting. Er zijn welkomstasjes voor nieuw bewoners, zodat ze snel wegwijs worden in de wijk.

Wij hopen dat deze mensen zich willen melden. Wij zijn benieuwd naar wat er binnen jouw buurtje speelt en hoe we van betekenis kunnen zijn.

Dus herken je jezelf of iemand anders hierin laat het ons weten:

Jans Folkersma: 06 820 850 01

Vanuit indeBuurt033 is Nienke Gorter hierbij betrokken

Of stuur een mail voor Zielhorst of Schothorst met vermelding  van naam en telefoonnummer.

Zie ook het verhaal van Cyrille de Waard, straatambassadeur in de straat Kruiskamp

04/11/2020 / by / in ,
Comments

Comments are closed here.