Straatambassadeurs in Schothorst gezocht!

 Straatambassadeurs in Schothorst gezocht!

“Het is heel fijn om wat te kunnen betekenen voor je buren”, aldus Cyrille de Waard, straatambassadeur in de straat Kruiskamp. Zij besloot een paar maanden geleden om zich in te zetten als straatambassadeur om de straat nog wat leuker en socialer te maken. Samen met haar collega-ambassadeur Fela van Benschop is ze alle huizen langsgegaan om zich voor te stellen en een enquêteformulier uit te delen. “We hebben inmiddels een straatfeest georganiseerd, maar we hebben er ook voor gezorgd dat onze 90-jarige buurman in de bloemetjes werd gezet op zijn verjaardag. Eigenlijk kun je het zo klein of groot maken als je zelf wilt.”

Bij het project met de straatambassadeurs staat het directe buurtje waarin je leeft centraal: dat kan de straat zijn, het portiek of het pleintje waaraan je huis zich bevindt. In zo’n straat kijken buren naar elkaar om. Buren kunnen op elkaar rekenen als het even niet goed gaat en zorgen ervoor dat niemand buiten de boot valt. In de straat besteden buren extra aandacht aan zieke of oudere buren. Iedere straat doet dat op zijn eigen manier, die het beste past bij de bewoners.

“Wij hebben een whatsappgroep en dat werkt erg goed”, aldus Cyrille. “Daarin zetten we informatie over de werkzaamheden in onze straat maar ook als iemand iets wil melden zoals een geboorte mag dat.” Volgens Cyrille merkt ze nu al dat er meer verbondenheid is in de straat. “Als iemand op zoek is naar een schuurmachine dan zet hij dat in de app en binnen korte tijd kan hij dan aan de slag want er wordt flink van elkaar geleend. In de straat voel je je in ieder geval nooit alleen en staat er altijd wel een buur voor je klaar!”

In een heleboel straten en buurtjes zijn er al bewoners die dit doen en dat is natuurlijk fantastisch, die zijn in feite al straatambassadeurs. Maar nu willen we graag dat er ook ambassadeurs komen in straten en flats in Schothorst.

Wat doe je als straatambassadeur :

  • Je bent de oren en ogen van je straat
  • Je verwelkomt nieuwe bewoners
  • Je brengt een bloemetje bij een verjaardag, geboorte of als er iemand ziek is
  • Misschien wil je wel contactpersoon zijn tussen de straat en bijvoorbeeld de gemeente
  • En verder vul je het op je eigen manier in

Er is geld beschikbaar voor zaken als kaartjes, bloemetjes of een kraamcadeautje. Ook zijn er speciale tasjes en visitekaartjes voor straatambassadeurs.

Voor meer informatie of aanmelden:
Stephanie Niessen, Buurtnetwerker, Stephanie.Niessen@indebuurt033.nl of 06-41545986
Nienke Gorter, Participatiemakelaar, Nienke.Gorter@indebuurt033.nl of  06-43707864

Het project Straatambassadeurs wordt gestimuleerd vanuit Indebuurt033. Zie ook https://www.indebuurt033.nl/nieuws/straatambassadeurs-in-kruiskamp-en-koppel/

14 september 2019 / door / in

Reageer op dit bericht

[mc4wp_form id="7164"]