Station Schothorst op de lijst om vernieuwd te worden

Station Schothorst op de lijst om vernieuwd te worden

Onlangs heeft NS aangekondigd dat het zo’n 200 van de kleinere treinstations gaat verbouwen. Station Schothorst wordt ook genoemd op die lijst. Na het verbouwen van een aantal grote stations, in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Breda, Arnhem en ook Amersfoort, zijn nu kleinere stations aan de beurt. NS wil hier het verblijf verbeteren bouwend op de pijlers lekkere koffie, beschut wachten, een schoon toilet en een watertappunt. NS reserveert hiervoor de komende vijf jaar € 65 miljoen.

Op Station Schothorst kun je al beschut (hoewel niet warm) wachten, en ook is er al een toilet, naast Panini. Maar dat is toch een eind van de perrons en het is alleen tijdens openingstijden van Panini beschikbaar want je moet daar de sleutel opvragen: dus alleen doordeweeks overdag.

Station Bilthoven wordt in de berichten vaak genoemd als een voorbeeld van hoe een ‘klein’ station comfortabeler gemaakt kan worden voor reizigers. Maar ook daar is het toilet alleen open tijdens de openingstijden van de Stationshuiskamer, dus doordeweeks overdag.

Maar het toilet is voor sommige mensen niet alleen doordeweeks overdag nodig, maar ook ’s avonds en in het weekend. Dus ik kijk uit naar het moment dat er contactloos betaald kan worden en het toilet altijd en overal te gebruiken is.

13 maart 2019 / door / in
Reacties

Reageer op dit bericht

[mc4wp_form id="7164"]