Plein voor bewoners » InSchothorst

Plein voor bewoners

Plein voor bewoners
DIT BERICHT WAS NIEUWS IN NOVEMBER 2018.
HET STAAT NU IN HET ARCHIEF VAN INSCHOTHORST.NL.
DE INFORMATIE IN DIT BERICHT IS NU MOGELIJK ACHTERHAALD.

Verscholen achter de huizen en appartementen op de hoek van de Sara Burgerhartsingel en de Holkerweg ligt een nu nog triest pleintje. Maar daar komt verandering in!

De eerste verandering is al gerealiseerd. Om de overlast van fietsende scholieren, die het pleintje als een soort sluiproute gebruikten, tegen te gaan, plaatste de gemeente op verzoek van de bewoners een hek. ‘Fijn!’, dachten veel bewoners, maar vier bewoners dachten vooral: ’het kan veel fijner!’ 

Op initiatief van deze vier bewoners ligt er nu een compleet nieuw inrichtingsplan. Met meer groen, fleurige bloembakken, bankjes om te zitten en wat speeldingen voor de kleintjes.

Samenwerking

De bewoners maakten het herinrichtingsplan met behulp van Daniel Roos, een door de gemeente ingehuurde tuincoach, die de bewoners ook gaat begeleiden bij het aanleggen van de tuin. Want als bewoners zelf ook een duit in het zakje doen, en de buurt niet tegen het plan is, dan helpt de gemeente graag een buurt groener en gezelliger te maken. 

Bewoners én de gemeente gaan nu samen aan de slag om het plan te realiseren. Een van de bewoners: “Natuurlijk kunnen we niet alles zelf doen. De gemeente zorgt zeg maar voor al het zware werk en voor begeleiding. Maar dat wat we wel zelf kunnen of kunnen leren, dát pakken we als bewoners zelf aan. Met elkaar samen klussen is misschien dan zwaar, maar óók heel gezellig. En zo wordt het ook echt een pleintje van ons. Een soort van binnentuin voor iedereen die rond dit pleintje woont.”

Aan de slag

Van die nieuwe binnentuin maakten de bewoners een maquette. De gemeente stuurde alle omwonenden een brief om iedereen te informeren over de plannen en uit te nodigen naar die maquette te komen kijken. En hoewel sommige bewoners sceptisch zijn, reageerde men wel enthousiast op de ideeën.

De vier bewoners en de gemeente werken het plan nu samen verder uit. Wie doet wat en wie kán wat. Die vragen worden de komende weken beantwoord en dan in het voorjaar… gaat het werk echt van start. Op deze website kunt u de vorderingen volgen.

Kom kijken

Nieuwsgierig naar de plannen? Op de Aardgasvrijmarkt van zaterdag  24 november aanstaande is de maquette ook te zien en zijn de plannenmakers aanwezig om u te vertellen hoe ze dit hebben aangepakt. Ook ideeën van bewoners voor andere plekken in Schothorst zijn dan te zien. Dus… als uw buurt ook wel een opknapbeurt kan gebruiken, kom dan inspiratie halen. De markt is in De Hoeksteen, de kerk, die pal achter de Jumbo in het winkelcentrum ligt. Aanvang 10:00 uur, einde 16:00 uur.

22/11/2018 / by / in ,
Comments

Comments are closed here.