Repaircafé

Repaircafé

Iedere eerste maandag van de maand (als dit een werkdag is en met uitzondering van juli en augustus) wordt van 14:00 – 16:00 uur een Repaircafé gehouden in De Koperhorst, Paladijnenweg 275 (Schothorst).

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een kastje waarvan het deurtje niet meer sluit? Weggooien? Mooi niet!

Er staan diverse vakmensen klaar: elektriciens, een klokkendokter en handige klusvrijwilligers helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Het is heel simpel. Bewoners nemen van thuis iets mee dat kapot is. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.

12/03/2022Comments Off
Comments

Comments are closed here.