Nieuws Archieven » InSchothorst

Nieuws

JIP – jongereninformatiepunt

Het JongerenInformatiePunt (JIP) is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar. Ze kunnen er na school/werk komen chillen, met hulp van de jongerenwerker activiteiten organiseren, of vragen stellen over alles wat hen bezighoudt. Het gaat vaak over stage, relaties, identiteit of geld.

Ook voor basisschoolkinderen! De leerlingen van groep 7 & 8 zijn voor ons het aanstormend talent. We bieden ondersteuning op allerlei vlakken. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:
* De overgang naar de middelbare school is erg spannend. Zullen we een keer samen gaan kijken?
* Het kind pubert heftig en is veel op straat. Wie houdt er een oogje in het zeil?
* Digitale opvoeding & sociale media
* Het gezin heeft onvoldoende middelen voor laptop en ander schoolmateriaal voor de middelbare
* Aanvragen bij jeugdsport- en cultuurfonds
* Ondersteuning van talentontwikkeling en buurtactiviteiten.

Hoe, wat, waar, wanneer?
Het JIP is gevestigd in het Jongerencentrum in Zielhorst (Spinetpad 4, betonnen trap op).

Elke woensdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur is er vrije inloop.

Eerst even telefonisch of per mail overleggen? Bel jongerenwerker Jelle Maris (06 41 54 61 13), of mail naar jelle.maris@indebuurt033.nl.

20/09/2021 / by / in ,
Chillcafé op 8 oktober

Vrijdag 8 oktober, 15:00 – 18:00 uur: Chillcafé
Het eerste Chillcafé van dit seizoen is in Amersfoort bij Hemels, Langestraat 63.

Chillcafé is er voor mensen die niet naar een café gaan omdat er te veel herrie is of prikkels zijn. Met Chillcafé kan dat wel: de muziek staat uit, het licht is gedimd en het personeel doet extra zachtjes.

Iedereen is welkom. Mensen die gewoon gezellig anderen willen ontmoeten en praten. Chillcafé is er ook voor mensen die hun partner, vrienden, bewoners of cliënten willen helpen om weer gezellig uit te gaan.

Chillcafé is een initiatief van Silencecafé, de vrijwilligersorganisatie die uitgaan voor iedereen mogelijk maakt. De andere concepten zijn Easydining, Loungeseats en Calmevents. Zie www.silencecafe.nl

20/09/2021 / by / in
Alzheimercafe op 30 september

Op donderdag 30 september 2021 besteedt het Alzheimer Café aandacht aan Wereld Alzheimer Dag.

Het thema is dit jaar: de verschillende gezichten van dementie.

Gijs Wanders, journalist/schrijver/oud-verslaggever van het NOS, zal vertellen over zijn samenwerking met kunstenaar Herman van Hoogdalem. Zij hebben, onder de titel ‘gezichten van dementie’ een serie portretten gemaakt van mensen met dementie en hun geliefden, onder wie de vader van Gijs.

Het belooft een interessante en interactieve avond te worden.

Locatie: Verzorgingshuis De Koperhorst, Paladijnenweg 275. De zaal is open vanaf 19.00 uur, het programma is van 19.30 uur tot 21.00 uur. Toegang, koffie/thee is gratis.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan bij: j.vanessen@alzheimervrijwilligers.nl. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM.

Contactpersoon is Ingrid Sparreboom, coördinator Alzheimer Café Amersfoort/Leusden (i.sparreboom@alzheimervrijwilligers.nl of tel: 06 18 74 92 32).

20/09/2021 / by / in , ,
Burendag op zaterdag 25 september

Wilt u contact met mensen in uw buurt? Op Burendag worden er verschillende activiteiten georganiseerd in uw buurt op verschillende locaties.

Van 13.30 tot 17.00 uur bij So What, Spinetpad 4
De organisator van het Zomerwijkfeest en Jongerencentrum SoWhat organiseren samen een burendag voor de buurt.

Zij zullen die dag tussen 13:30 en 17:00 uur de buurt een gratis kopje koffie aanbieden namens Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Locatie: So What (Spinetpad 4, bij de betonnen trap).
Zie https://www.facebook.com/burendagzielhorst

Van 11:00 – 15:00 uur: Burendag in het Hof van de Count
Het Hof van de Count ligt op de grens van Zielhorst en Schothorst (tussen de Schothorsterlaan en de Count Basiestraat).

Het Hof is een buurttuin die met de buurt wordt onderhouden.

Tijdens burendag organiseren ze een gezellige dag voor de buurt met onder andere een hapje en drankje en knutselen.

Daarnaast is er een klein marktje om wat geld voor de buurttuin op te halen. Gezelligheid staat voorop!

Ook op ondag 26 september zijn er nog activiteiten: Verlengde Burendag!

De Ontmoeting (De Bekroning 2) organiseert een bijeenkomst in de tuin, tussen 15:00 en 17:00 uur. Kom er genieten van muziek en gratis poffertjes!

Inloophuis Schothorst (Lancelotpad 18) nodigt iedereen uit om tijdens de Inloop (van 14:00 – 16:00 uur) een kop koffie te komen drinken met wat lekkers erbij.

20/09/2021 / by / in
Gratis hulp bij energiebesparen

Gemeente Amersfoort biedt, samen met de woningcorporaties, hulp aan inwoners om thuis op een makkelijke manier energie te besparen. De gratis ondersteuning loopt tot de zomer 2022 en is mede mogelijk dankzij een subsidie van het Rijk. Voor inwoners zijn er verschillende opties: meedoen met gratis energieadvies aan huis of voor 50 euro besteden op een webshop. Daarnaast kan iedereen meedoen met de online Liveshow van Green Make Over, met praktische tips en voor iedere deelnemer een cadeau. Later dit jaar start voor woningeigenaren nog een gezamenlijke inkoopactie voor isolerende maatregelen.

Op www.amersfoortduurzaam.nl/energie kunnen inwoners zich aanmelden.

Gratis energieadvies of een ‘voucher’ van 50 euro voor de webshop

Huurders en woningeigenaren kunnen gebruik maken van een gratis energieadvies aan huis, aangevuld met concrete producten naar keus zoals een ledlamp, tochtstrip of radiatorfolie. Voor woningeigenaren is er ook praktisch advies voor een volgende stap, denk aan zonnepanelen of isolatie. Of inwoners maken gebruik van de 50 euro die ze kunnen besteden op een webshop met allerlei energie besparende producten.

Online Liveshow met Green Make Over

Op 30 september organiseert de gemeente samen met het programma de Green Make Over een online Liveshow. Met tips en korte filmpjes waarmee iedereen zelf direct aan de slag kan en al direct winst kan pakken op zijn energierekening. Iedereen die meedoet ontvangt een toepasselijk cadeau. En daarnaast is er voor de winnaars van de Quiz en de beste vraag die is ingestuurd, een warmtepaneel met afbeelding naar keuze.

In dit najaar start de gemeente ook met een collectieve inkoopactie. Voor woningeigenaren die hun huis willen isoleren of denken aan een hybride CV ketel biedt dit een goede kans voor een goede prijs/ kwaliteit. Deelnemers worden via Duurzaam Bouwloket ontzorgt en begeleidt.

Op www.amersfoortduurzaam.nl/energie staat het totale overzicht en kan iedereen zich direct aanmelden.

16/09/2021 / by / in ,
Herdenking gedenkteken Nijenrode

De families Bunnik en Van Hoften en het gemeentebestuur van Amersfoort nodigen bewoners van Schothorst en Zielhorst uit voor het bijwonen van een herdenkingsbijeenkomst op 3 oktober 2021 in Amersfoort.

De herdenking wordt gehouden ter nagedachtenis van twee Amersfoortse burgers, Jacob Bunnik en Gerard van Hoften, die op 3 oktober 1944 zijn gefusilleerd door de Duitse bezetter.

De aanleiding voor deze herdenking en onthulling is de uitbreiding van het Gedenkteken dat 75 jaar geleden op 3 oktober 1946 geplaatst is op de plek van de fusillade aan de huidige Nijenrode. Eind april dit jaar is een lessenaar geplaatst met als doel om meer informatie te geven over het verhaal achter het gedenkteken.

De bijeenkomst vindt plaats op zondag 3 oktober om 11.00 uur bij het gedenkteken aan de Nijenrode (tegenover huisnummer 137).

Tijdens de herdenking zijn er naast de onthulling enkele korte speeches en een muzikaal intermezzo. Aan het einde is er de mogelijkheid om bloemen bij het gedenkteken te leggen.

Vanwege de organisatie en de op dit moment geldende coronamaatregelen is het van belang dat tijdig bekend is hoeveel mensen aanwezig zullen zijn. Daarom wordt u verzocht op uiterlijk 23 september uw aanwezigheid kenbaar te maken via herdenking3oktober@gmail.com .  Daarnaast vraagt de organisatie u alleen te komen als u geen corona gerelateerde gezondheidsklachten heeft.

De families Bunnik en Van Hoften hopen veel wijkbewoners op 3 oktober te mogen verwelkomen.

16/09/2021 / by / in
Tandartsenpraktijk Mondzorg verhuist naar het Hogekwartier

Mondzorg Schothorst, nam de tandartspraktijk van Andre Keet over aan de Boy Edgarstraat 15 in Amersfoort, Schothorst.

Vanaf 18 oktober verhuist Praktijk Mondzorg naar de Velduil 3A in het Hogekwartier. Hierover ontvingen clienten een brief en ook hun website staat deze melding.

Voor wie de brief nog niet ontvangen heeft of nog geen afspraak gepland heeft staan en er daardoor nog geen weet van heeft:

Home – Tandartspraktijk Amersfoort Mondzorg Schothorst

De Velduil 3A Amersfoort

 

downloaden.png

12/09/2021 / by / in
Subsidie voor inruil brommer of scooter

Vanaf woensdag 8 september 2021 kunnen Amersfoorters € 400,- euro subsidie aanvragen als zij hun benzinebrommer of -snorfiets laten slopen en schoon vervoer aanschaffen of deelvervoer gaan gebruiken.

Er is in totaal € 200.000,- subsidie beschikbaar. Daarmee kunnen 500 van deze benzinevoertuigen worden ingeruild.

In Amersfoort rijden circa 10.000 benzinebrommers en -snorfietsen rond. Om de eigenaren hiervan te verleiden tot schoon vervoer, is in het voorjaar de campagne ‘Ik ga elektrisch‘ gestart. Hiermee kunnen inwoners één week gratis een e-scooter, e-bike of speed pedelec uitproberen, of 30 minuten gratis een deelscooter uitproberen.

Als extra stimulans start 8 september de inruilactie. Deze loopt tot eind 2022 (of korter, als het budget eerder op is).

https://www.amersfoort.nl/nieuws/subsidie-voor-inruilen-benzinebrommer-of-snorfiets.htm

10/09/2021 / by / in ,
Behoud Park Schothorst

De organisatie Behoud Park Schothorst vraagt online steun voor de Raadsvergadering van dinsdag 14 september 2021.

Behoud Park Schothorst is al tweeëneenhalf jaar actief rond de plannen om woningen te bouwen in park Schothorst. Een jaar geleden zijn ze het gesprek aangegaan met de gemeente, nadat hun burgerinitiatief unaniem was aangenomen door de Raad.

Op dit moment concluderen ze dat er een niet uit te voeren opdracht ligt.

Voor het zover is zal Behoud Park Schothorst op 14 september de raad een terugkoppeling geven van het proces van het afgelopen jaar.

Daarnaast zullen ze hun visualisatie met de raad delen, want de insteek blijft zoals deze ook was in juli 2020:

  • Autoluw – geen nieuwe wegen door het park
  • Bouwvolume – niet groter dan het bouwvolume en hoogte van de oorspronkelijke boerderij
  • Functie – passend bij het landschappelijk karakter van het park

Behoud Park Schothorst is ervan overtuigd dat er binnen deze kaders mooie dingen zijn te realiseren, zoals gedeeld in de visualisatie in hun laatste nieuwsbrief .

Behoud Park Schothorst hoopt op online steun op dinsdag 14 september. Het onderwerp staat om 22.00 uur geagendeerd.

U kunt deze raadsvergadering online volgen via https://www.youtube.com/channel/UCqYVa2RRTeyAUHnlB8Ny3QQ

10/09/2021 / by / in
Gezond tussendoortje of tractatie

Iets lekkers bij de koffie, voor de gezelligheid als de kinderen uit school komen of een feestelijke traktatie. Ook dat kan gezond en lekker zijn!

Wist je dat gezond en feestelijk prima samen kan gaan? Maak bijvoorbeeld eens een kleurrijke fruitsalade en haal zo (opnieuw) de zomer in huis.

Trouwens: ken je Miranda Bron al? Ze is deze twee weken ambassadeur van het gezond schap en ambassadeur Gezonde Kinderopvang bij het RIVM. In de video geeft ze tips en inspiratie voor lekkere én gezonde tussendoortjes en traktaties.

Bekijk de video en krijg nog een leuke uitnodiging!

https://youtu.be/AFeVWtoiWGs

10/09/2021 / by / in ,
Gespreksgroep voor mantelzorgers dementie

Eind september is het Wereld Alzheimer Dag. Het Ontmoetingscentrum van de King Arthur Groep start dan ook een gespreksgroep voor mantelzorgers: vanaf maandag 20 september elke drie weken – in totaal 10 bijeenkomsten.

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor u als u de directe zorg hebt voor iemand met dementie. Het kan zijn dat u net de diagnose heeft gehoord of al langere tijd geleden. Uw leven is veranderd. U heeft een meer verzorgende rol gekregen in relatie tot uw partner, vader of moeder. U hebt behoefte aan het delen van uw ervaringen, een luisterend oor, erkenning en herkenning.

De groep bestaat uit maximaal 8 tot 10 deelnemers en samen stemt u af welke onderwerpen er worden besproken, bijgestaan en begeleid door een gespreksleider met ruime ervaring in de dementiezorg.

Bij ons zijn mantelzorgers van mensen met dementie van niet pluis tot en met de laatste fase welkom. Deelname is gratis en uw naaste hoeft niet per se zorg te ontvangen van de King Arthur Groep.

We komen bijeen in de Grote keuken van ‘t Middelpunt (Spinetpad 2). Inloop vanaf 10:15 uur. We starten om 10:30 uur en ronden af rond 11:30 uur.

Zit u in de knel omdat uw naaste niet alleen thuis kan blijven? Wij denken graag met u mee.

Wilt u meedoen in de gespreksgroep? Bel Samantha Mazenier op nummer 06 41 11 40 92 of mail naar samantha.mazenier@kingarthurgroep.nl.

07/09/2021 / by / in
Week van de ontmoeting

Van 30 september t/m 7 oktober is het in Amersfoort de Week van de Ontmoeting.

Deze valt  samen met de landelijke Week tegen Eenzaamheid. In Amersfoort gaan we daar op verschillende manieren aandacht aan geven.

Doe mee aan ontmoetingen in Amersfoort

In die week kun je ontmoetingen in Amersfoort faciliteren en organiseren. Op het nieuwe platform www.samenindebuurt033.nl kun je je activiteit in de kalender zetten. Vanuit Indebuurt033 zal men zorgen dat deze activiteiten extra zichtbaar zijn, als je bij het invoeren van je activiteit het kenmerk ‘Ontmoeten’ selecteert.

Wat je kunt doen

Je kunt die week je vaste activiteiten aan ontmoeting wijden door bijvoorbeeld je deelnemers te vragen eens iemand mee te nemen naar de activiteit. Of je zet het thema ontmoeting/eenzaamheid extra centraal in die week door daar het gesprek over aan te gaan. Natuurlijk kun je ook samen optrekken met andere initiatieven en een nieuwe activiteit opzetten of bij elkaar langsgaan.

Daarnaast kan het ook in het klein: kijk eens om naar je buurvrouw/man straatgenoot die vaak alleen is. Maak een praatje, nodig iemand uit voor een kopje koffie of breng een kleine attentie langs. Of misschien heb je zelf nog een mooi idee.

We hopen dat veel bewoners van Amersfoort leuke ontmoetingen hebben tijdens de activiteiten in de Week van de Ontmoeting. Vanuit Indebuurt033 zijn ze ook druk bezig speciale ontmoetingen te organiseren.

Vrijwilligers

Vergeet in deze maand ook de vrijwilligers niet als deze ingezet worden bij jouw organisatie of initiatief. Vanwege het jaar van de Vrijwilliger zetten we vrijwilligers extra in het zonnetje. Bedank ze bijvoorbeeld met een gratis kaartje of gebruik deze maand om nieuwe vrijwilligers te werven voor je activiteiten. Kijk voor alle tips op:https://indebuurt033.nl/jaar-van-de-vrijwilliger/

Heb je vragen, opmerkingen of wil je van gedachten wisselen, laat het ons weten via www.samenindebuurt033.nl

Lonneke Lavrijssen

Danny de Graaf

Lambertine Hooijer

Anne Zwamborn

06/09/2021 / by / in
Bedank vrijwilligers 033

Bedank de vrijwilligers van 033!

Welke vrijwilligers in Amersfoort maken voor jou het verschil? Bedank hen voor hun inzet en geef of stuur ze een gratis kaart die op verschillende plekken in de stad te verkrijgen is. Zet vrijwilligers deze zomer in het zonnetje!

Gratis bedankkaarten

Wie zorgt ervoor dat de clubkas op orde is, drinkt altijd een kopje koffie met je oma of organiseert de leukste feesten voor jouw buurt? Iedere dag weer zetten honderden vrijwilligers zich in de gemeente in voor een ander. Voor hen is het vaak dankbaar werk, maar zeker ook voor jou. Door hun inzet gebeurt er veel in de stad en dat is een bedankje waard! Op verschillende plekken in de stad kun je een gratis kaart ophalen. Deze kun je met een mooie boodschap erop geven aan jouw favoriete vrijwilliger of bijvoorbeeld aan alle vrijwilligers die bij jouw vereniging of organisatie actief zijn. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de buurman die af en toe helpt in de tuin, of de buurvrouw die op jouw huisdieren past als je op vakantie bent.

De gratis ansichtkaarten zijn ontworpen door vrijwilligers van diverse organisaties in de stad en inwoners die veel contact hebben met vrijwilligers. Waaronder cliënten van Boogh en de kinderen van de Buitenkasten.

Vrijwilligerswerk

2021 is landelijk uitgeroepen tot het jaar van de vrijwillige inzet. Op verschillende manieren brengen wij dit jaar het vrijwilligerswerk onder de aandacht en zetten we vrijwilligers in het zonnetje. Dat doen wij samen met Indebuurt033 en organisaties waar vrijwilligers actief zijn. Wil jij je ook inzetten voor ander? Kijk in de vrijwilligersvacaturebank voor een actueel aanbod van alle vrijwilligersvacatures.

30/08/2021 / by / in
Gezond schap en Back to school

Back to school! We gaan weer beginnen, dus de lunchtrommels moeten weer gevuld. Gezond en lekker gaan prima samen, laat je inspireren door het gezond schap en leefstijlcoach Paulien.

Wist je dat voeding kinderen kan helpen geconcentreerd te blijven? En natuurlijk hebben kinderen in de groei de nodige bouw- en voedingsstoffen nodig. Ook dat past prima in een lunchtrommel.

Trouwens: ken je Tyler al? Zij is deze twee weken ambassadeur van het gezond schap en gaat naar groep 6 van de basisschool. In de video geeft ze haar tips voor een lekkere én gezonde lunchtrommel.

Hierbij de link naar de video ‘back to school’.

https://youtu.be/dsUPCoc9BYw

Gezondschap

In Jumbo Schothorst is vanaf maandag 23 augustus een schap ingericht met gezonde producten in het thema Back to School. Elke 2 weken wisselen we van thema en verwelkomen we een gast uit de wijk, die helemaal thuis is in dat thema.

Ook de website www.gezondschap.nl staat ONLINE!

30/08/2021 / by / in , , ,
Fittesten voor senioren

Fittesten: maandag 30 augustus of vrijdag 10 september
Sociaal Vitaal en BuurtSportCoaches senioren organiseren twee fittesten met als doel de senioren (weer) in beweging te krijgen.

De fittesten vinden plaats op maandag 30 augustus in kerk De Hoeksteen in Schothorst en vrijdag 10 september in De Groene Stee in Liendert.

De test duurt ongeveer een uurtje. Mensen reserveren een tijdstip, doen een aantal testjes en krijgen daarna beweegadvies en een aanbieding van 6 lessen voor 10 euro. Reserveren bij: Buurtsportcoach Elaine Verlinden: everlinden@sro.nl, tel 033 422 5195 of 06 13 68 78 30.

Vanaf 1 september worden de Sociaal Vitaal lessen op de volgende tijden en plaatsen gegeven:
Sociaal Vitaal lessen
Sociaal Vitaal lessen vanaf 1 september:
* maandag 11.00-12.30 Kerk De Hoeksteen, Schothorst
* dinsdag 14.00-15.30 Dorpshuis De Neng, Hoogland
* dinsdag 15.30-17.00 Dorpshuis De Neng, Hoogland
* woensdag 10.30-12.00 Wijkcentrum Het Klokhuis, Randenbroek
* woensdag 13.30-15.00 Speeltuinvereniging Soesterkwartier
* woensdag 15.00-16.30 Speeltuinvereniging Soesterkwartier
* donderdag 13.30-15.00 Wijkcentrum De Driehoek, Leusderkwartier
* donderdag 15.00-16.30 Wijkcentrum De Driehoek, Leusderkwartier
* vrijdag 9.30-10.00 Wijkcentrum De Groene Stee, Liendert

30/08/2021 / by / in , ,
Reguliere activiteiten beginnen weer!

Reguliere activiteiten beginnen weer. Hierna volgen er twee. Kijk voor alle activiteiten in de agenda.

Zing je mee?
Het zangkoortje van ouderen (75plus) dat elke dinsdag van 10:00 – 12:00 uur repeteert in OverSeldert, zoekt uitbreiding. Zowel dames als heren zijn welkom! Meer informatie en/of aanmelden: Jeannette, tel. 033 480 6805.

Keramieklessen
Op 2 september start Giny Mooren weer met haar keramieklessen in ‘t Middelpunt: elke donderdagochtend van 9:00 tot 11:00 uur. Voor meer informatie, bel Giny: 033 480 5184.

Ook aandacht voor een concert in het Inloophuis Schothorst.

Vrijdag 27 augustus, 20:00 uur Concert: Met Muzette de Wereld rond. Gratis
Pianiste Ineke Opstal en fluitiste Anja van den Bedem spelen tot ongeveer 21:30 uur toegankelijke muziek en laten beelden zien uit verschillende landen. Het concert vindt plaats in De Hoeksteen en is gratis.
Wel graag reserveren: info@inloophuisschothorst.nl, of tijdens de inloopuren bij de administratie, of telefonisch: 033 480 1902.

30/08/2021 / by / in ,
Samen maken we de stad

Donderdag 16 september nodigt Bewoners033 je graag weer uit voor een lifeBroedplaats, waarbij diegenen die kunnen en willen eerst gezellig met elkaar kunnen eten.

Tijdens de Broedplaats kun je een pitch doen van maximaal 3 minuten die eindigt met een vraag. Vervolgens kiezen de aanwezigen met welke pitcher zij mee willen denken om het initiatief of idee verder te helpen. Daarnaast kun je ook een mededeling met ons delen.

Wel zullen we er rekening mee moeten houden dat we nog steeds met corona te maken hebben. Dit betekent dat we voorzichtig moeten blijven en ons aan de basisregels moeten houden. Mogelijkerwijs komen daar nog beperkingen bij die te maken hebben met de capaciteit van de ruimte.

Locatie: de raadszaal in het stadhuis

Inloop vanaf 17.00 uur. Gezamenlijk buffet om 17.15 uur. Start broedplaats om 18.15 uur. Einde 19.45 uur.

Deelname gratis.

Wil je je aanmelden? Stuur dan een e-mail naar Broedplaats@bewoners033.nl en vermeld of je ook een pitch wilt houden, een mededeling hebt en of je mee wilt eten?

Tot 16 september!
Bewoners033

 

 

 

 
30/08/2021 / by / in ,
Proeflessen Biodanza

Biodanza beweegt je 
Zoek je iets voor ontspanning en wil je graag meer bewegen?

Op 2 september start de biodanza-proeflessengroep weer op donderdagavond in basisschool De Kameleon, Stradivariusstraat 159 (in Zielhorst), van 19.45 tot 21.15 uur.

Deze groep is er voor mensen die graag biodanza willen ervaren in een aantal lessen. Het geeft je plezier en vitaliteit. Je kan dansen op mooie muziek aan de hand van oefeningen.

Er zijn geen danspasjes. Je hoeft geen danservaring te hebben. Iedereen kan meedoen.

De ruimte wordt voor en tijdens de les goed geventileerd. De richtlijnen van de RIVM en het biodanza protocol worden gevolgd. Deze krijg je op de mail na aanmelding voor de proeflessen.

Voor meer info en aanmelden: Clarine Huizenga,

T: 06 14 21 07 23

E: biodanzametclarine@gmail.com

W: www.biodanzaforharmony.nl,

22/08/2021 / by / in , , ,
WijkMobiel rijdt weer

Na enige tijd verplicht stilstaan vanwege corona en een voorzichtig opnieuw beginnen, een paar weken geleden, zijn we nu blij te kunnen melden dat de WijkMobiel weer de hele werkweek beschikbaar is voor ritten met als begin- of eindpunt een adres in Schothorst, Zielhorst of het Hoefkwartier. De prijs is niet veranderd: EUR 2,00 per persoon per rit of een 5-rittenkaart voor EUR 7,50 (dus EUR 1,50 per rit).
Reserveer uw rit uiterlijk een dag tevoren via telefoonnummer 06 40 83 16 47.

08/08/2021 / by / in ,
Buitenfit voor senioren

Vindt u het fijn om iedere week lekker buiten te bewegen?

Elke donderdagmiddag van 14.00-14.45 uur vindt er een Buitenfitles plaats speciaal voor senioren. Locatie: verzamelen bij de tennisvereniging LTV Randenbroek aan de Hoolesteeg 4. Dit is bij de grote parkeerplaats tussen Schothorst/Zielhorst/Kattenbroek.

Er wordt aandacht besteed aan spierversterkende oefeningen, balans, lenigheid en aan wandelconditie. De opdrachten worden afwisselend aangeboden: individueel, in groepjes of d.m.v.  spel.

Kosten: Er is een actie waarbij u 6 keer voor 10 euro mee kunt doen (geldig tot oktober). Daarna bedragen de kosten 10 euro per maand.

Wilt u meedoen? Mail met seniorensport@sro.nl of bel met 033- 4225100 en vraag naar Lizzie Belt. We geven u graag meer informatie.

Na de les is er de mogelijkheid om samen iets te drinken bij de tennisvereniging.

07/08/2021 / by / in , ,
Activiteiten in De Koperhorst

Voor bewoners van De Koperhorst worden weer veel activiteiten georganiseerd. Zij krijgen daarover informatie via Het Bijblijvertje.

Nog niet bij alle activiteiten zijn wijkbewoners welkom. Maar in Het Bijblijvertje staan de activiteiten die wel voor wijkbewoners beschikbaar zijn. Ze staan hierna.

De Handwerkgroep is weer terug vanaf woensdag 4 augustus.

Vanaf woensdag 4 augustus van 14 tot 16 uur zijn ze er weer, de dames van de handwerkgroep. In tegenstelling tot wat u gewend bent zullen ze vanaf nu achterin het restaurant zitten. Dezelfde plek als waar de creatieve groep ook zit. U mag alles doen wat u wilt, kantklossen, breien en haken, kaarten borduren. Net wat u leuk vindt. Wol is meestal wel voorhanden, maar als u wat anders wilt doen, is het handig om zelf voor uw materiaal te zorgen. Er zijn altijd dames aanwezig om u te helpen als u iets moeilijk vindt.

Bovenal gaat het om de gezelligheid. Met elkaar bezig zijn onder het genot van een kop koffie en thee.

Soms maakt de groep met elkaar bijvoorbeeld leuke eierdopjes voor de Pasen of iets leuks voor kerst. In de vitrinekast kunt u een aantal van die werken zien. Een aantal keer per jaar staan we in de hal om spullen te verkopen. De opbrengst gaat dan naar de Vrienden van de Koperhorst, wat weer ten goede komt aan de bewoners van de Koperhorst.

Bewoners vanuit de wijk zijn ook weer welkom.

Woensdag 4 augustus wordt er een grote bingo georganiseerd.

De starttijd is 19.00 uur. Wijkbewoners, familieleden en gasten zijn ook van harte welkom.

Bewoners van De Koperhorst betalen € 2,65 per kaart voor 6 rondes. Niet-bewoners betalen € 5,15 per kaart. Er is kans op mooie prijzen!

Let op: betaling kan alleen per pin

Vanaf dinsdag 7 september gaat het dinsdagochtendkoor, begeleid door pianiste Marjan de Jong weer van start.

Het koor zingt elke week van 10 tot 11 uur in het restaurant. Iedereen is welkom om te komen meezingen met bekende liedjes of om te komen luisteren.

31/07/2021 / by / in
Gratis een e-scooter, e-bike of speed pedelec uitproberen

Gaat u in de vakantie naar het terras in de binnenstad? Of heeft u zin in een mooi ritje door de natuur? Laat uw scooter of brommer thuis staan en probeer gratis een e-scooter, e-bike of speed pedelec uit. Meer informatie en direct reserveren? Kijk op ikgaelektrisch.nl.

Samen werken aan schone lucht 

Met de campagne ‘Ik ga elektrisch’ kunnen brommerbezitters een week lang gratis schoner vervoer uitproberen. Gemeente Amersfoort wil hiermee eigenaren van vervuilende brommers laten nadenken over schoner en stiller vervoer en hen de voordelen zelf laten ervaren. Wist u bijvoorbeeld dat een e-scooter net zo snel is als een benzinescooter? U hoeft nooit meer te tanken en hebt geen last van het harde geluid van de benzinemotor. Reserveer uw vervoermiddel op ikgaelektrisch.nl en ontdek of elektrisch rijden iets voor u is

30/07/2021 / by / in
Vaccinatie zonder afspraak

Vanaf maandag 2 augustus kunt u op alle vaste vaccinatielocaties van GGD regio Utrecht gevaccineerd worden zonder afspraak. Dat kan dagelijks tussen 09.00 en 17.00 uur en geldt voor iedereen die nog geen vaccinatie heeft gehad en nog geen afspraak heeft gemaakt.

Als u zonder afspraak langskomt voor vaccinatie, dan wordt de afspraak voor de tweede prik direct voor u ingepland. Deze afspraak vindt minimaal 4 weken later plaats. Voor jongeren tussen 12 en 18 jaar zit er 3 weken tussen de vaccinaties.

Mensen die al een afspraak hebben gemaakt of al een eerste vaccinatie hebben gehad kunnen geen gebruik maken van de vrije inloop.

In Amersfoort in de Rijtuigenloods

U kunt van 2 tot en met 29 augustus uw vaccinatie zonder afspraak halen in de Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61. U kunt terecht tot en met 29 augustus voor uw eerste prik.

Indien u met de auto komt, zijn er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Parkeren is gratis. Vanaf de noordzijde van het station Amersfoort Centraal is het 6 minuten lopen naar de Rijtuigenloods.

Na 29 augustus op andere locatie

Na 29 augustus is deze locatie in de Rijtuigenloods gesloten. De tweede prik wordt ingepland op een andere locatie.

Naast Amersfoort zijn er nog andere locaties waar u vanaf maandag 2 augustus zonder afspraak terechtkunt. De data en tijden verschillen per locatie. Kijk op ggdru.nl voor meer informatie.

30/07/2021 / by / in
Vacature Facebook en Instagram

We zijn op zoek naar een redacteur sociale media.

Schothorst en Zielhorst zoeken samen iemand die de sociale media (Facebook, Instagram) van beide wijken wil bijhouden: regelmatig berichtjes en foto’s/plaatjes plaatsen. Je wordt ‘gevoed’ door de redacties van de wijkwebsites, KODW en de digitale nieuwsbrief SZH, en door de organisatoren van activiteiten in de wijken.

Daarnaast zou het heel mooi zijn als je een eigen inbreng hebt en ook zelf op zoek gaat naar berichten die interessant kunnen zijn voor de bewoners van Schothorst, Zielhorst en het Hoefkwartier. Dus: heb jij oog voor nieuwtjes, ben je creatief en houd je van schrijven? Dan komen we graag met jou in contact!

Er is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar. Belangstelling? Meld je bij Margriet Guiver-Freeman (wbt@wijkzielhorst.nl) of 06 11 38 03 49.

26/07/2021 / by / in ,
Inloop wijkbewoners niet-Nederlandse afkomst

Hoeveel mensen van niet-Nederlandse afkomst wonen er in Schothorst, Zielhorst en Hoefkwartier?

We denken dan niet alleen aan Noord-Afrika of West-Azië, maar ook aan alle andere Europese, Noord- en Zuid-Amerikaanse en Aziatische landen.

Er zijn mensen die hier al (bijna) hun hele leven wonen, maar ook redelijk recente ‘landverhuizers’. Ook de redenen van de verhuizing naar Nederland kunnen heel verschillend zijn.

Het lijkt ons leuk om eens met elkaar uit te wisselen: wat missen we van ons moeder- of vaderland, en wat helemaal niet? Kennen we onze Nederlandse buren? Wat vinden we van de Nederlandse taal? Enz. enz. We zijn ook benieuwd naar de verschillende talen!

Lijkt het jou ook leuk om hier eens over van gedachten te wisselen met mensen die in elk geval deels dezelfde ervaringen hebben? Kom dan op woensdag 4 augustus naar de Huiskamer van ‘t Middelpunt en zie wie er nog meer zit(ten).

Misschien heb jij een buur of een kennis die onvoldoende Nederlands spreekt of leest om deze uitnodiging te begrijpen. Doe hem/haar dan een plezier en wijs op deze mogelijkheid om meer mensen te leren kennen! En kom gerust zelf mee!

4 augustus 9:00 – 16:30 uur: Speciale Inloop voor wijkbewoners van niet-Nederlandse afkomst in ‘t Middelpunt

Meer informatie vooraf? Bel Margriet van het WBT: 06 11 38 03 49.

19/07/2021 / by / in
Oudertelefoon

Sinds deze maand kunnen ouders uit Amersfoort hun hart luchten en problemen voorleggen bij de Oudertelefoon. Een gratis en anonieme telefoondienst en chatservice voor alle ouders en opvoeders. De oudertelefoon is in eerste instantie tot juli 2022 beschikbaar om te kijken of ouders er gebruik van maken, en of het hen helpt.

Wie krijg je aan de lijn?
De getrainde vrijwilligers van de Oudertelefoon hebben een achtergrond in het onderwijs, de zorg, pedagogiek, psychologie en/of coaching. Verwacht geen hapklare antwoorden, maar vooral een luisterend oor. Samen proberen ze een passende oplossing te vinden voor de specifieke situatie.

Wanneer bel je de Oudertelefoon?
Je kunt met alle vragen die je als ouder of opvoeder hebt terecht bij de Oudertelefoon. Of je nu net een baby hebt gekregen en alles nog nieuw voor je is. Of dat je al jaren ervaring hebt met opvoeden, maar tegen problemen met je puber aan loopt.

085 – 130 46 58

15/07/2021 / by / in , ,
Workshop digivaardig

Eindelijk kunnen we van start met de workshops Digivaardig en wel vanaf vrijdag 3 september tussen 10:00 – 12:00.

De workshop is voor mensen die weinig kennis hebben over het gebruik van de digitale hulpmiddelen.

Je wilt bijvoorbeeld elektronisch bankieren

Je DigiD aanvragen en gebruiken

Contact onderhouden met familie in het buitenland

Leren hoe je snel informatie kunt zoeken op het internet.

De begeleiding is 1 op 1 indien nodig en in kleinere groep indien mogelijk.

De workshops vinden plaats bij het

Leger des Heils,

Albert Schweitzersingel 69

Amersfoort

Het is een doorlopende workshop, dus er kan tussentijds ingestapt worden.

Aanmelding vooraf is nodig om een beeld te krijgen van het kennisniveau en wat er nodig is om het leerdoel te bereiken.

Deelname is gratis maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Aanmelden

Voor meer informatie: Jans Folkersma

jans@bureausamenspel.nl

06 820 850 01

De onderstaande flyer  bevat een link naar een aanmeldformulier.

2021-07 digitaal vaardig

14/07/2021 / by / in
Eerste seizoenswandelingen gepland

De Groene Raad is wat laat op gang gekomen door de maatregelen, maar de eerste data voor de seizoenswandelingen van 2021 zijn bekend.

Onder leiding van een vooraanstaande kenner trappen we op donderdag 5 augustus af met de korstmossenwandeling.We vertrekken stipt om 19 uur vanaf het Groene Huis in Park Schothorst. Indien je beschikt over een eigen loep, deze graag meenemen. Maximaal aantal deelnemers is 10.

Op dinsdag 10 augustus organiseren we de wandeling Vogels in Park Schothorst. Onder leiding van gidsen van de Vogelwacht lopen we door park Schothorst en krijgen we leuke vogelweetjes te horen. Als we geluk hebben laten ook de ijsvogels bij Emiclaer zich weer zien! Indien je zelf over een goede verrekijker beschikt is het handig deze mee te nemen. Maximaal 15 deelnemers.

Verder staan er nog twee IVN-wandelingen op het programma, namelijk op woensdag 11 augustus en woensdag 8 september. Hiervoor starten we ook stipt om 19 uur vanaf het Groene Huis. We kunnen voor deze beide wandelingen 15 mensen meenemen. Graag goede schoenen aan. We zoeken hierbij weer mooie en markante natuurplekken op in en om landgoed Schothorst. We pakken dit jaar het thema water op. Op 11 augustus lopen we de wandeling “Droge voeten op de Ham” (de ecologische zone richting Hoogland). Er wordt het e.e.a. over oude en nieuwe natuur verteld. Op 8 september lopen we “Hoog en droog op de akker“. Hierbij worden de vruchtbare gronden van vroeger aangehaald.

Als laatste (voor nu) hebben we op zondag 10 oktober de paddenstoelenwandeling gepland. Vertrek weer vanaf het Groene Huis, deze keer om 14 uur. Voor deze wandeling is het wel noodzakelijk om je aan te melden. Ten eerste kunnen we maar met 8 man deze wandeling lopen en ten tweede is de aanwezigheid van de paddenstoelen afhankelijk van het weer. Het kan zijn dat we de wandeling moeten verplaatsen als er geen of maar weinig paddenstoelen zijn op dat moment.

Aanmelden kan via groeneraad@inschothorst.nl.

Zie voor meer details en updates over aanvullende wandelingen onze website https://groeneraadschothorst.org/.

Gids Naam Wandeling Data Startpunt Duur Max mensen
Arie van den Bremer Ontdek korstmossen op landgoed Schothorst Do 5 aug

19 uur

Voor het Groene Huis 2 uur 10
Vogelwacht Vogels in Park Schothorst Di 10 aug

19 u

Voor het Groene Huis 1.5 á 2 uur 15
IVN Natuurgids Droge voeten op de Ham Woe 11 aug

19 u

Voor het Groene Huis 2 uur 15
IVN Natuurgids Hoog en droog op de akker Woe 8 sep

19 u

Voor het Groene Huis 2 uur 15
IVN Natuurgids Paddenstoelen in en om Park Schothorst

(aanmelding verplicht)

Zo 10 okt

14 u

Voor het Groene Huis 2 uur 8
11/07/2021 / by / in ,
Slow Sports in Park Schothorst

Heb je wel eens gedacht: ja, ik wil wel sporten buiten, maar het ziet er zo zwaar uit. Hardlopen, bootcamps….laat maar zitten.

Dan is Slow Sports wellicht wat voor je! In een groep van maximaal 10 personen wandelen we door Park Schothorst en afwisselend doen we oefeningen om je kracht, flexibiliteit, balans en conditie te behouden en vergroten. We gebruiken oefeningen uit diverse takken van sport, zoals yoga, krachttraining, pilates en dans.

Spelelementen met een bal of pionnen zijn een leuke afwisseling en trainen vaak ook nog de lachspieren. We sluiten af met een ontspanningsoefening en een kopje thee voor de liefhebber. Voorop staat: Je beweegt op je eigen niveau!

Slow Sports staat voor plezier en genieten van bewegen met elkaar. Met aandacht voor jouw persoonlijke wensen en grenzen. Je mag jezelf uitdagen om iets meer of anders te doen, alles op jouw eigen tempo. De groep is er om je aan te moedigen als het een keer wat minder lukt. Zo blijf je met plezier in beweging.

Slow Sports Amersfoort wordt begeleid door Rolien. Zij is leefstijlcoach, en heeft speciale aandacht voor jouw specifieke uitdaging bij bewegen.

Word je al blij van het idee om met Slow Sports Amersfoort kennis te maken? Mail, bel of whatsapp Rolien voor een gratis proefles! rolienmollema@ziggo.nl / 06 44 124 192

Op dit moment zijn er in Park Schothorst lessen op dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur en op vrijdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur.

De lessen zijn geschikt voor mensen met geen, weinig of matige sportervaring.

bosbuiging.jpg

02/07/2021 / 2 Comments / by / in
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com