kinderen

Sportzomer Ontspanning en inspanning in de zomer

De vakantieperiode breekt aan. Het is belangrijk om in de zomer even gas terug te nemen en te genieten van een welverdiende vakantie. De balans tussen ontspanning en inspanning moet er zijn. We wensen iedereen dan ook een hele fijne vakantie toe. Tegelijkertijd is er in de zomer nog wel veel te doen in Amersfoort. Traditioneel organiseren we allerlei activiteiten, onder de noemer Sportzomer. Al deze activiteiten staan verzameld op de website.
Het motto voor de zomer wordt wat ons betreft dus: ‘lekker bewegen en goed uitrusten’ 

03/07/2022Comments Off, , , ,
Nieuwbouw kindcentrum De Kei

De nieuwbouw van Kindcentrum de Kei ligt op koers! Met de realisatie van het nieuwe kindcentrum aan de Abraham Blankaartsingel worden vijf verschillende onderwijs- en opvanglocaties samengebracht in één kindcentrum. Kindcentrum De Kei kent zijn oorsprong in de per 1 augustus 2021 gefuseerde openbare basisscholen De Zevensprong en De Weesboom van Stichting Meerkring. Samen met Kinderopvangorganisatie Ska gaan zij verder onder de naam De Kei. In augustus 2022 worden de deuren van het pand geopend! Kinderen kunnen aangemeld worden via: https://www.kindcentrumdekei.nl/

26/01/2022Comments Off, ,
Gezond schap en Back to school

Back to school! We gaan weer beginnen, dus de lunchtrommels moeten weer gevuld. Gezond en lekker gaan prima samen, laat je inspireren door het gezond schap en leefstijlcoach Paulien.

Wist je dat voeding kinderen kan helpen geconcentreerd te blijven? En natuurlijk hebben kinderen in de groei de nodige bouw- en voedingsstoffen nodig. Ook dat past prima in een lunchtrommel.

Trouwens: ken je Tyler al? Zij is deze twee weken ambassadeur van het gezond schap en gaat naar groep 6 van de basisschool. In de video geeft ze haar tips voor een lekkere én gezonde lunchtrommel.

https://youtu.be/dsUPCoc9BYw

Gezondschap

In Jumbo Schothorst is vanaf maandag 23 augustus een schap ingericht met gezonde producten in het thema Back to School. Elke 2 weken wisselen we van thema en verwelkomen we een gast uit de wijk, die helemaal thuis is in dat thema.

Ook de website www.gezondschap.nl staat ONLINE!

30/08/2021Comments Off, , , ,
Oudertelefoon

Sinds deze maand kunnen ouders uit Amersfoort hun hart luchten en problemen voorleggen bij de Oudertelefoon. Een gratis en anonieme telefoondienst en chatservice voor alle ouders en opvoeders. De oudertelefoon is in eerste instantie tot juli 2022 beschikbaar om te kijken of ouders er gebruik van maken, en of het hen helpt.

Wie krijg je aan de lijn?
De getrainde vrijwilligers van de Oudertelefoon hebben een achtergrond in het onderwijs, de zorg, pedagogiek, psychologie en/of coaching. Verwacht geen hapklare antwoorden, maar vooral een luisterend oor. Samen proberen ze een passende oplossing te vinden voor de specifieke situatie.

Wanneer bel je de Oudertelefoon?
Je kunt met alle vragen die je als ouder of opvoeder hebt terecht bij de Oudertelefoon. Of je nu net een baby hebt gekregen en alles nog nieuw voor je is. Of dat je al jaren ervaring hebt met opvoeden, maar tegen problemen met je puber aan loopt.

085 – 130 46 58

15/07/2021Comments Off, ,