kinderen Archieven » InSchothorst

kinderen

Gezond schap en Back to school

Back to school! We gaan weer beginnen, dus de lunchtrommels moeten weer gevuld. Gezond en lekker gaan prima samen, laat je inspireren door het gezond schap en leefstijlcoach Paulien.

Wist je dat voeding kinderen kan helpen geconcentreerd te blijven? En natuurlijk hebben kinderen in de groei de nodige bouw- en voedingsstoffen nodig. Ook dat past prima in een lunchtrommel.

Trouwens: ken je Tyler al? Zij is deze twee weken ambassadeur van het gezond schap en gaat naar groep 6 van de basisschool. In de video geeft ze haar tips voor een lekkere én gezonde lunchtrommel.

Hierbij de link naar de video ‘back to school’.

https://youtu.be/dsUPCoc9BYw

Gezondschap

In Jumbo Schothorst is vanaf maandag 23 augustus een schap ingericht met gezonde producten in het thema Back to School. Elke 2 weken wisselen we van thema en verwelkomen we een gast uit de wijk, die helemaal thuis is in dat thema.

Ook de website www.gezondschap.nl staat ONLINE!

30/08/2021 / by / in , , ,
Oudertelefoon

Sinds deze maand kunnen ouders uit Amersfoort hun hart luchten en problemen voorleggen bij de Oudertelefoon. Een gratis en anonieme telefoondienst en chatservice voor alle ouders en opvoeders. De oudertelefoon is in eerste instantie tot juli 2022 beschikbaar om te kijken of ouders er gebruik van maken, en of het hen helpt.

Wie krijg je aan de lijn?
De getrainde vrijwilligers van de Oudertelefoon hebben een achtergrond in het onderwijs, de zorg, pedagogiek, psychologie en/of coaching. Verwacht geen hapklare antwoorden, maar vooral een luisterend oor. Samen proberen ze een passende oplossing te vinden voor de specifieke situatie.

Wanneer bel je de Oudertelefoon?
Je kunt met alle vragen die je als ouder of opvoeder hebt terecht bij de Oudertelefoon. Of je nu net een baby hebt gekregen en alles nog nieuw voor je is. Of dat je al jaren ervaring hebt met opvoeden, maar tegen problemen met je puber aan loopt.

085 – 130 46 58

15/07/2021 / by / in , ,
Toekomstig kindcentrum Schothorst gaat ‘De Kei’ heten

Ska Kinderopvang en Stichting Meerkring, Primair Onderwijs Amersfoort, onthulden op 23 juni met trots de naam van het toekomstige Kindcentrum in Schothorst voor zowel medewerkers, leerlingen als ouders: Kindcentrum De Kei.

Een kindcentrum is een samenwerkingsverband tussen kinderopvang en de school. Daar kunnen kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar in een veilige en vertrouwde omgeving kunnen opgroeien, zich ontwikkelen, spelen en leren. Het is een plek waar geen onderscheid meer is tussen opvang en onderwijs.

De naam De Kei is voortgekomen uit een uitgebreide ideeënstroom. Maar liefst 145 namen zijn de revue gepasseerd. De naam past bij de geschiedenis van de stad Amersfoort: de Amersfoortse Kei is een grote zwerfsteen in Amersfoort, waaraan de stad de bijnaam Keistad en haar inwoners de geuzennaam Keientrekkers danken.

Kindcentrum De Kei kent zijn oorsprong in de openbare basisscholen De Zevensprong en De Weesboom van Stichting Meerkring. Samen met de kinderopvanglocaties van Ska gaan zij per 1 augustus verder onder de naam De Kei.

In augustus 2022 opent Kindcentrum De Kei de deuren van haar nieuwe pand aan het Bruispad in Schothorst. Kinderen kunnen reeds aangemeld worden voor Kindcentrum De Kei via www.obsdezevensprong.nl  en via www.ska.nl.

De nieuwe website www.kindcentrumdekei.nl gaat naar verwachting in augustus 2021 live.

https://www.amersfoort.nl/nieuws/toekomstig-kindcentrum-schothorst-gaat-de-kei-heten.htm

28/06/2021 / by / in ,