jongeren Archieven » InSchothorst

jongeren

JIP – jongereninformatiepunt

Het JongerenInformatiePunt (JIP) is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar. Ze kunnen er na school/werk komen chillen, met hulp van de jongerenwerker activiteiten organiseren, of vragen stellen over alles wat hen bezighoudt. Het gaat vaak over stage, relaties, identiteit of geld.

Ook voor basisschoolkinderen! De leerlingen van groep 7 & 8 zijn voor ons het aanstormend talent. We bieden ondersteuning op allerlei vlakken. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:
* De overgang naar de middelbare school is erg spannend. Zullen we een keer samen gaan kijken?
* Het kind pubert heftig en is veel op straat. Wie houdt er een oogje in het zeil?
* Digitale opvoeding & sociale media
* Het gezin heeft onvoldoende middelen voor laptop en ander schoolmateriaal voor de middelbare
* Aanvragen bij jeugdsport- en cultuurfonds
* Ondersteuning van talentontwikkeling en buurtactiviteiten.

Hoe, wat, waar, wanneer?
Het JIP is gevestigd in het Jongerencentrum in Zielhorst (Spinetpad 4, betonnen trap op).

Elke woensdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur is er vrije inloop.

Eerst even telefonisch of per mail overleggen? Bel jongerenwerker Jelle Maris (06 41 54 61 13), of mail naar jelle.maris@indebuurt033.nl.

20/09/2021 / by / in ,
Gezond schap en Back to school

Back to school! We gaan weer beginnen, dus de lunchtrommels moeten weer gevuld. Gezond en lekker gaan prima samen, laat je inspireren door het gezond schap en leefstijlcoach Paulien.

Wist je dat voeding kinderen kan helpen geconcentreerd te blijven? En natuurlijk hebben kinderen in de groei de nodige bouw- en voedingsstoffen nodig. Ook dat past prima in een lunchtrommel.

Trouwens: ken je Tyler al? Zij is deze twee weken ambassadeur van het gezond schap en gaat naar groep 6 van de basisschool. In de video geeft ze haar tips voor een lekkere én gezonde lunchtrommel.

Hierbij de link naar de video ‘back to school’.

https://youtu.be/dsUPCoc9BYw

Gezondschap

In Jumbo Schothorst is vanaf maandag 23 augustus een schap ingericht met gezonde producten in het thema Back to School. Elke 2 weken wisselen we van thema en verwelkomen we een gast uit de wijk, die helemaal thuis is in dat thema.

Ook de website www.gezondschap.nl staat ONLINE!

30/08/2021 / by / in , , ,
Oudertelefoon

Sinds deze maand kunnen ouders uit Amersfoort hun hart luchten en problemen voorleggen bij de Oudertelefoon. Een gratis en anonieme telefoondienst en chatservice voor alle ouders en opvoeders. De oudertelefoon is in eerste instantie tot juli 2022 beschikbaar om te kijken of ouders er gebruik van maken, en of het hen helpt.

Wie krijg je aan de lijn?
De getrainde vrijwilligers van de Oudertelefoon hebben een achtergrond in het onderwijs, de zorg, pedagogiek, psychologie en/of coaching. Verwacht geen hapklare antwoorden, maar vooral een luisterend oor. Samen proberen ze een passende oplossing te vinden voor de specifieke situatie.

Wanneer bel je de Oudertelefoon?
Je kunt met alle vragen die je als ouder of opvoeder hebt terecht bij de Oudertelefoon. Of je nu net een baby hebt gekregen en alles nog nieuw voor je is. Of dat je al jaren ervaring hebt met opvoeden, maar tegen problemen met je puber aan loopt.

085 – 130 46 58

15/07/2021 / by / in , ,