Amersfoort Archieven » InSchothorst

Amersfoort

Zoektocht naar een woning

De overspannen woningmarkt is voortdurend in het nieuws. Dat zal bijna niemand ontgaan zijn. Dat geldt zowel voor de koop- als de huurmarkt.

De gemeente wil de zoektocht naar een huis zo overzichtelijk mogelijk maken. Daarom kunnen mensen gebruik maken van Ik zoek een woning (amersfoort.nl)

De pagina is handig voor starters, gezinnen, stellen, senioren of mensen met een zorgvraag.

Er is een overzicht te vinden van diverse stappen, vragen en antwoorden.

13/10/2021 / by / in , ,
Gratis hulp bij energiebesparen

Gemeente Amersfoort biedt, samen met de woningcorporaties, hulp aan inwoners om thuis op een makkelijke manier energie te besparen. De gratis ondersteuning loopt tot de zomer 2022 en is mede mogelijk dankzij een subsidie van het Rijk. Voor inwoners zijn er verschillende opties: meedoen met gratis energieadvies aan huis of voor 50 euro besteden op een webshop. Daarnaast kan iedereen meedoen met de online Liveshow van Green Make Over, met praktische tips en voor iedere deelnemer een cadeau. Later dit jaar start voor woningeigenaren nog een gezamenlijke inkoopactie voor isolerende maatregelen.

Op www.amersfoortduurzaam.nl/energie kunnen inwoners zich aanmelden.

Gratis energieadvies of een ‘voucher’ van 50 euro voor de webshop

Huurders en woningeigenaren kunnen gebruik maken van een gratis energieadvies aan huis, aangevuld met concrete producten naar keus zoals een ledlamp, tochtstrip of radiatorfolie. Voor woningeigenaren is er ook praktisch advies voor een volgende stap, denk aan zonnepanelen of isolatie. Of inwoners maken gebruik van de 50 euro die ze kunnen besteden op een webshop met allerlei energie besparende producten.

Online Liveshow met Green Make Over

Op 30 september organiseert de gemeente samen met het programma de Green Make Over een online Liveshow. Met tips en korte filmpjes waarmee iedereen zelf direct aan de slag kan en al direct winst kan pakken op zijn energierekening. Iedereen die meedoet ontvangt een toepasselijk cadeau. En daarnaast is er voor de winnaars van de Quiz en de beste vraag die is ingestuurd, een warmtepaneel met afbeelding naar keuze.

In dit najaar start de gemeente ook met een collectieve inkoopactie. Voor woningeigenaren die hun huis willen isoleren of denken aan een hybride CV ketel biedt dit een goede kans voor een goede prijs/ kwaliteit. Deelnemers worden via Duurzaam Bouwloket ontzorgt en begeleidt.

Op www.amersfoortduurzaam.nl/energie staat het totale overzicht en kan iedereen zich direct aanmelden.

16/09/2021 / by / in ,
Doorstroming op de woningmarkt

Het tekort aan woningen is groot in Amersfoort en de woningmarkt zit op slot.

Vanaf 1 juni bieden de gemeente en woningcorporaties 7 regelingen aan om doorstroming op de Amersfoortse woningmarkt te stimuleren.Doorstroming op de woningmarkt betekent dat meerdere huishoudens verhuizen van de ene naar de andere woning. De achtergelaten woning komt hiermee beschikbaar voor anderen. Door één verhuizing komt vaak een hele verhuisketen op gang. Ze stimuleren doorstroming door verschillende regelingen in te zetten waarmee mensen door voorrang, persoonlijke begeleiding en soms met een financiële prikkel worden verleid te verhuizen. Doorstroming is naast het bouwen van nieuwe woningen dé manier om de woningmarkt in beweging te krijgen.

Door deze regelingen komen meer woningen vrij én wonen meer mensen in een passender type woning. Ook voor Wonen en Zorg biedt dit kansen.Voor huurders van Omnia Wonen, Portaal en de Alliantie zijn er meerdere regelingen om doorstroming te stimuleren. Zoals de ‘Van Groot naar Beter-regeling’, het jongerencontract, voorrangsregelingen en een wooncoach. Voor woningeigenaren is er ook een wooncoach en bijvoorbeeld een starterslening.
Bekijk de 7 regelingen en een video met uitleg op www.amersfoort.nl/doorstroming.

18/06/2021 / by / in , ,