Week van de veiligheid » InSchothorst

Week van de veiligheid

Week van de veiligheid

Vanaf maandag 11 oktober is het weer de jaarlijkse Week van de Veiligheid. Dan zijn er in heel Amersfoort verschillende activiteiten voor inwoners en ondernemers, zoals workshops, een bezoek aan de hennepcontainer en een informatiemarkt.

Voor inwoners

Omdat digitale criminaliteit zich zo razendsnel ontwikkelt, is er op de maandag het webinar Digitale Veiligheid. Hier krijgen inwoners informatie om te voorkomen dat ze in online oplichting trappen. Aanmelden voor het webinar kan via www.amersfoort.nl/veilig.

Dinsdag 12 oktober kunnen nieuwsgierigen de hele dag langslopen bij de hennepcontainer op de Leusderweg. In deze nagebouwde hennepkwekerij wordt informatie gedeeld over illegale hennepteelt, de gevaren ervan en hoe je het kunt herkennen in je eigen omgeving.

Op woensdag 13 oktober is er, van 14:00 tot 17:00 uur, een informatiemarkt met tips en handvatten voor inwoners om te voorkomen dat zij slachtoffer worden van criminaliteit. Ook komen ze er hier bijvoorbeeld achter hoe een drugslab ruikt of kunnen ze een kijkje nemen in een brandweerauto.

Meer informatie op:

https://www.amersfoort.nl/nieuws/week-van-de-veiligheid-vol-activiteiten-en-workshops.htm

01/10/2021 / by / in
Comments

Comments are closed here.