Hondenbezit en hondenetiquette in Amersfoort » InSchothorst

Hondenbezit en hondenetiquette in Amersfoort

Hondenbezit en hondenetiquette in Amersfoort

Mede door de coronamaatregelen besloten vele inwoners een hond te nemen. De toename van dit hondenbezit en de aanhoudende meldingen van hondenpoep en hondenoverlast in de stad maakten dat de gemeente de regels rond hondenbezit weer eens ludiek, maar met een serieuze boodschap onder de aandacht van inwoners wil brengen.

Met afbeeldingen van 10 echte Amersfoortse honden helpt de gemeente hondenbezitters snel relevante informatie te vinden over hondenbezit en hondenetiquette. De viervoeters prijken op stickers op de afvalbakken waarin de poepzakjes kunnen worden weggegooid en op posters die verwijzen naar meer informatie.

Op de webpagina www.amersfoort.nl/honden vinden hondenbezitters overzichtelijk allerlei praktische informatie, zoals een kaart met daarop alle afvalbakken, de regels rond aanlijn- en opruimplicht, losloopgebieden en verbodsgebieden, maar ook andere tips en verplichtingen.

De 10 honden op de campagnemiddelen zijn geloot uit 150 aanmeldingen die de gemeente kreeg na de online werving op 23 juni.

01/10/2021 / by / in
Comments

Comments are closed here.