Herdenking gedenkteken Nijenrode » InSchothorst

Herdenking gedenkteken Nijenrode

Herdenking gedenkteken Nijenrode

De families Bunnik en Van Hoften en het gemeentebestuur van Amersfoort nodigen bewoners van Schothorst en Zielhorst uit voor het bijwonen van een herdenkingsbijeenkomst op 3 oktober 2021 in Amersfoort.

De herdenking wordt gehouden ter nagedachtenis van twee Amersfoortse burgers, Jacob Bunnik en Gerard van Hoften, die op 3 oktober 1944 zijn gefusilleerd door de Duitse bezetter.

De aanleiding voor deze herdenking en onthulling is de uitbreiding van het Gedenkteken dat 75 jaar geleden op 3 oktober 1946 geplaatst is op de plek van de fusillade aan de huidige Nijenrode. Eind april dit jaar is een lessenaar geplaatst met als doel om meer informatie te geven over het verhaal achter het gedenkteken.

De bijeenkomst vindt plaats op zondag 3 oktober om 11.00 uur bij het gedenkteken aan de Nijenrode (tegenover huisnummer 137).

Tijdens de herdenking zijn er naast de onthulling enkele korte speeches en een muzikaal intermezzo. Aan het einde is er de mogelijkheid om bloemen bij het gedenkteken te leggen.

Vanwege de organisatie en de op dit moment geldende coronamaatregelen is het van belang dat tijdig bekend is hoeveel mensen aanwezig zullen zijn. Daarom wordt u verzocht op uiterlijk 23 september uw aanwezigheid kenbaar te maken via herdenking3oktober@gmail.com .  Daarnaast vraagt de organisatie u alleen te komen als u geen corona gerelateerde gezondheidsklachten heeft.

De families Bunnik en Van Hoften hopen veel wijkbewoners op 3 oktober te mogen verwelkomen.

16/09/2021 / by / in
Comments

Comments are closed here.