Eerste seizoenswandelingen gepland » InSchothorst

Eerste seizoenswandelingen gepland

Eerste seizoenswandelingen gepland

De Groene Raad is wat laat op gang gekomen door de maatregelen, maar de eerste data voor de seizoenswandelingen van 2021 zijn bekend.

Onder leiding van een vooraanstaande kenner trappen we op donderdag 5 augustus af met de korstmossenwandeling.We vertrekken stipt om 19 uur vanaf het Groene Huis in Park Schothorst. Indien je beschikt over een eigen loep, deze graag meenemen. Maximaal aantal deelnemers is 10.

Op dinsdag 10 augustus organiseren we de wandeling Vogels in Park Schothorst. Onder leiding van gidsen van de Vogelwacht lopen we door park Schothorst en krijgen we leuke vogelweetjes te horen. Als we geluk hebben laten ook de ijsvogels bij Emiclaer zich weer zien! Indien je zelf over een goede verrekijker beschikt is het handig deze mee te nemen. Maximaal 15 deelnemers.

Verder staan er nog twee IVN-wandelingen op het programma, namelijk op woensdag 11 augustus en woensdag 8 september. Hiervoor starten we ook stipt om 19 uur vanaf het Groene Huis. We kunnen voor deze beide wandelingen 15 mensen meenemen. Graag goede schoenen aan. We zoeken hierbij weer mooie en markante natuurplekken op in en om landgoed Schothorst. We pakken dit jaar het thema water op. Op 11 augustus lopen we de wandeling “Droge voeten op de Ham” (de ecologische zone richting Hoogland). Er wordt het e.e.a. over oude en nieuwe natuur verteld. Op 8 september lopen we “Hoog en droog op de akker“. Hierbij worden de vruchtbare gronden van vroeger aangehaald.

Als laatste (voor nu) hebben we op zondag 10 oktober de paddenstoelenwandeling gepland. Vertrek weer vanaf het Groene Huis, deze keer om 14 uur. Voor deze wandeling is het wel noodzakelijk om je aan te melden. Ten eerste kunnen we maar met 8 man deze wandeling lopen en ten tweede is de aanwezigheid van de paddenstoelen afhankelijk van het weer. Het kan zijn dat we de wandeling moeten verplaatsen als er geen of maar weinig paddenstoelen zijn op dat moment.

Aanmelden kan via groeneraad@inschothorst.nl.

Zie voor meer details en updates over aanvullende wandelingen onze website https://groeneraadschothorst.org/.

Gids Naam Wandeling Data Startpunt Duur Max mensen
Arie van den Bremer Ontdek korstmossen op landgoed Schothorst Do 5 aug

19 uur

Voor het Groene Huis 2 uur 10
Vogelwacht Vogels in Park Schothorst Di 10 aug

19 u

Voor het Groene Huis 1.5 á 2 uur 15
IVN Natuurgids Droge voeten op de Ham Woe 11 aug

19 u

Voor het Groene Huis 2 uur 15
IVN Natuurgids Hoog en droog op de akker Woe 8 sep

19 u

Voor het Groene Huis 2 uur 15
IVN Natuurgids Paddenstoelen in en om Park Schothorst

(aanmelding verplicht)

Zo 10 okt

14 u

Voor het Groene Huis 2 uur 8
11/07/2021 / by / in ,
Comments

Comments are closed here.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com