Niet iedereen is met vakantie…

Niet iedereen is met vakantie…

Zomer in Schothorst en Zielhorst

Niet iedereen is de stad uit! Ook voor de thuisblijvers is er van alles te doen. Zie voor een compleet overzicht de plaatselijke bladen en de digitale nieuwsbrief Zielhorst. Hieronder een paar activiteiten in Schothorst en Zielhorst.

Naaigroep: Lerares Inge de Hoog heeft vakantie gehouden, maar geeft op de dinsdagmiddagen 13, 20, 27 augustus en 3 september (van 13:00 – 17:00 uur) nog workshops Tassen maken van oude spijkerbroeken of Bloesje maken van oud herenoverhemd. Mail haar op bandung48@gmail.com.

Inloophuis Schothorst blijft open. De wijkmaaltijden op woensdagavond komen in juli en augustus te vervallen; begin september wordt de wekelijkse maaltijd hervat. Op woensdag 21 augustus is er een middag over de verborgen schoonheid van stenen/gesteente. Zie https://inloophuisschothorst.nl/ voor meer informatie.

Ook de Open Huiskamer, Klaartje Donzepad 59, is gewoon open, elke dinsdagochtend van 10 tot 12.

Kitchen Delicious: het Samen koken gaat in de zomer gewoon door en dus kan er ook Samen gegeten worden in ‘t Middelpunt, op de donderdagen 11 en 25 juli, en 8 en 22 augustus. We gaan om 18:00 uur aan tafel. Het menu wordt aangekondigd in de digitale nieuwsbrief en op facebook: www.facebook.com/kitchendeliciouszielhorst/. Kosten: EUR 6,50 per persoon excl. drank. Wie wil mee-eten, reserveert uiterlijk de dinsdag ervoor (tel. 0611 380 349 of mail kitchen.delicious@outlook.com).

De skaters rond ‘de Pool’ in Schothorst gaan met step (SMX), fiets (BMX) én plannen de zomervakantie in. Deze jongeren zijn ook regelmatig op banen elders in Amersfoort te vinden. Elke baan heeft zijn eigen uitdaging en je ontmoet steeds weer andere jongeren, vertellen Thomas uit Vathorst, Rico uit Kattenbroek en Niels uit Schothorst. De sport leidt dus tot veel contacten. Tot nu toe zijn relatief weinig meiden te vinden op skatebanen. De jongeren hebben subsidie aangevraagd voor het uitbreiden van het skatepark in Park Schothorst: een flatrail van 4 meter, die geschikt is voor de step, en een ramp, speciaal voor beginners, en dus ook voor meisjes aantrekkelijk. Als de aanvragen gehonoreerd worden, kan binnenkort een grotere en meer diverse groep Amersfoortse jongeren terecht op het skatepark in Park Schothorst.

Het afgelopen jaar waren zo’n 50 jongeren regelmatig in het park te vinden. Reden genoeg voor de actieve kern om, net als vorig jaar, een skatetoernooi te organiseren, en wel in de laatste week van augustus. De activiteiten, inclusief filmpjes van stuntwerk in Park Schothorst, zijn te volgen op Instagram: @pool_schothorst en #poolschothorst. Zodra de datum van het skatetoernooi vaststaat, wordt die daar opgezet.

En vergeet de Zomerpretpas niet, die deze of afgelopen week is uitgereikt aan alle kinderen uit Amersfoort. Meer informatie: https://zomerpretpas.nl/

De Buurtsportcoaches: blijven ook actief met aanbod voor jong en oud. Zie https://sro.nl/buurtsportcoach/aanbod/. En zie hier hun flyer voor sportieve activiteiten voor senioren en volwassenen van 35+.

5 augustus 2019 / door / in

Reageer op dit bericht

[mc4wp_form id="7164"]