Meedenken over de ontwikkeling van Amersfoort, m.n. Schothorst

Meedenken over de ontwikkeling van Amersfoort, m.n. Schothorst

Denkt u mee over de ontwikkeling van Amersfoort?

Op woensdag 9 oktober organiseert de gemeente Amersfoort een bijeenkomst over de ruimtelijke ontwikkeling van Amersfoort Midden en West, waaronder Schothorst. U bent van harte welkom om mee te denken over de vraag welke dilemma’s ontstaan als de inzichten uit meer dan 40 interviews, bestaande ontwikkelingen en beleidsdoelen naast elkaar worden gelegd. Over díe dilemma’s moet de Omgevingsvisie dan straks in ieder geval een uitspraak doen.

Op www.amersfoort.nl/omgevingsvisie kunt u zich aanmelden. De bijeenkomsten worden in verschillende delen in de stad georganiseerd, om te verkennen of en hoe de behoeften en dilemma’s verschillen per wijk.

Amersfoort is volop in ontwikkeling. Zo worden er per jaar rond de 1.000 woningen gebouwd, waarvan ongeveer een derde deel sociale woningbouw. Daarnaast wordt hard gewerkt aan de overgang naar duurzame energie. In de Omgevingsvisie komen deze doelstellingen en ontwikkelingen bij elkaar in één visie voor de ontwikkeling van de stad tot 2030. Het gaat naast ruimte voor wonen en duurzame energie bijvoorbeeld ook over werken, verkeer, gezondheid, groen, water en recreëren. Op weg naar een Omgevingsvisie voor Amersfoort, gaat de gemeente in gesprek met inwoners en andere belanghebbenden. Allereerst om de onderwerpen te bepalen waarover de Omgevingsvisie in ieder geval uitspraken moet doen.

Ruim 40 interviews met inwoners en andere belanghebbenden

In de afgelopen maanden hebben medewerkers van de gemeente ruim veertig bewoners en andere belanghebbenden geïnterviewd over de kwaliteiten van en ontwikkelingen in Amersfoort. Voor de interviews met inwoners waren alle 538 bewoners van een huis op nummer (0)33 per brief uitgenodigd. Voor de gesprekken met andere belanghebbenden nodigde de gemeente organisaties uit de stad uit waaronder MBO Amersfoort, de Fietsersbond, Stichting Keiroze, Arcadis en de GGD.

Gebiedsgesprekken

De volgende stap zijn de hierboven genoemde bijeenkomsten in vier delen van de stad, om de uitkomsten van de interviews te toetsen en te bespreken welke dilemma’s er zichtbaar worden voor de komende jaren. De bijeenkomst voor de bewoners van Schothorst, Stadshart, Kruiskamp-Koppel en Soesterkwartier vindt plaats op woensdag 9 oktober, in De Nieuwe Sleutel, Noordewierweg 252-1,  van 19:15 tot 21:15 uur (inloop vanaf 18:45 uur).

Kijk voor meer informatie over de bijeenkomsten en om u aan te melden op www.amersfoort.nl/omgevingsvisie.

Stadsgesprek op 20 november

Op woensdag 20 november presenteert de gemeente de opbrengst van alle interviews en gebiedsbijeenkomsten. U bent daarbij van harte welkom. Meer informatie over plaats en tijd volgen nog. De Omgevingsvisie zelf wordt in 2020 gemaakt.

Exposities rond Omgevingsvisie in Rietveldpaviljoen

Bent u benieuwd naar de opgaven en ontwikkelingen van de stad en de opbrengst van de interviews en bijeenkomsten voor de bouwstenen van de Omgevingsvisie?

Komt u dan tussen woensdag 16 oktober en woensdag 6 november naar het Rietveldpaviljoen op de Zonnehof. Kijk voor meer informatie op www.amersfoort.nl/omgevingsvisie.

8 oktober 2019 / door / in
Reacties

Reageer op dit bericht

[mc4wp_form id="7164"]