Sporten zonder lidmaatschap? Tuurlijk!

Vanaf dit schooljaar zijn wij als ROC MIDDEN NEDERLAND en specifiek het sportcollege aan het samenwerken met de wijk de HOEF en Schothorst om sport en gezondheid meer onder de aandacht te brengen. Onlangs zijn er calisthenics toestellen geplaatst in de wijk de HOEF en nu zijn wij gestart met een programma voor medewerkers, bedrijven, studenten en uiteraard ook voor de wijk.

Scan onderstaande QR code en meld je aan op inviplay.nl

Flyer Sport ROC

Flyer

 

Een tip van Esther Postema, participatiemakelaar

Cultuur snuivenIk hoor vaak van ouderen dat ze niet meer naar de film of andere voorstellingen gaan. Het is lastig om er te komen en mensen met wie ze eerder dat soort dingen ondernamen zijn er soms niet meer.
De organisatie Vier het Leven heeft hier een oplossing voor: vrijwilligers halen met de auto een aantal ouderen op om samen een voorstelling te bezoeken. Alles is goed geregeld, een drankje staat zelfs al klaar in de pauze. Na afloop wordt iedereen weer thuisgebracht en is het vaak gezellig napraten in de auto. Zo ontstaan er ook weer nieuwe contacten.
Is dit misschien iets voor u? Als vrijwilliger of als ‘gast’? De volgende uitjes zijn een voorstelling van Harrie Jekkers en de film Downtown Abbey.
Alle activiteiten die door vier het leven worden georganiseerd, kunt u vinden op deze website: https://4hetleven.nl/activiteiten
Esther Postema
Telefoon: 033-2048677
Mobiel: 06-13059557
Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag

Schothorst wordt steeds mooier

Vorig jaar zijn de wegen opgeknapt in Schothorst. De Paladijnenweg en de Balladelaan hebben een wegdek gekregen om door een ringetje te halen! De waterputten kunnen meer water aan in de straten. De rotondes die al enige tijd zijn afgesloten op de Paladijnenweg voor tweerichtingsverkeer en busdiensten, zorgden voor extra stilte.

Het Pieter Stastokerf is mooi vergroend en het bankje is terug onder een mooie boom met bloemenperken.

Nu is de Gemeente Amersfoort met woningcorporaties bezig met het nieuwe warmteplan. De aardgasbuizen zijn al jaren poreus en dit is ook de reden waarom juist in Schothorst-Zuid zo graag gestart wordt met een nieuw warmtenet.

Schothorst mag dan volgens sommigen ‘experimenteel’ overkomen door bepaalde woonvormen en als eerste een ‘proefkonijn’ voor alternatieve warmtebronnen te zijn, ik ben erg blij dat ik hier woon. Overlast, straatverbetering, het heeft zich in verkort tempo afgespeeld in Schothorst. Het is allemaal in kaart gebracht, verbeterd en uitgevoerd.

En ja, het wordt straks een apart gezicht met alle werkzaamheden van warmtebronnen, buizen en wederom open straten en grasvelden. Maar als een van de eersten in Amersfoort vind ik dit toch bijzonder. In deze tijd te leven en op een plek te wonen, waar jouw huidige ‘vogelnestje’ wordt opgeschud. Gevleugeld Schothorst (volgens vogelspotters en tellers) wordt de wijk Schothorsst genoemd. Nieuwe vleugels van groene energie. En leren vliegen moeten we.

Of het nu de zware stormen en regenbuien zijn, of aanpassingen die ons enige tijd een beetje uit het zadel doen geraken, helemaal zonder kleerscheuren komen we er niet door in deze tijden. Maar ik ben trots op Schothorst en zo is het!

Héél véél informatie over wijk Schothorst Zuid (update 2021!) | AlleCijfers.nl

Deandrah van de Oudeweetering

 

Afbeelding: kaart Schothorst-Noord en Schothorst-Zuid Archief Eemland

ae.schothorstZuid.png