IndeBuurt033

Samen werken aan een leefbare, fijne buurt. Een plek waar iedereen meetelt en meedoet

Indebuurt033

Indebuurt033 ondersteunt inwoners van jong tot oud. Inwoners kunnen met vragen, zorgen, wensen of ideeën terecht bij Indebuurt033.

  • Heb je een vraag over opvoeding, school, relatie, geldzaken, belastingen, wonen, mantelzorgondersteuning of maak je je ergens anders zorgen over?
  • Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een voorziening, het invullen van een formulier, of wil je dat een onafhankelijk persoon meegaat naar een ingewikkeld gesprek?
  • Heb je een goed idee voor de wijk, of wil je je als vrijwilliger inzetten voor een ander?
  • Wil je graag andere mensen ontmoeten en/of deelnemen aan activiteiten in de wijk?

Met al deze vragen kun je terecht bij Indebuurt033, of bij een van de Informatiewinkels of Informatiepunten. In de stad zijn vier Informatiewinkels, in verschillende wijken. Daarnaast zijn er meerdere (wekelijkse) Informatiepunten, verdeeld over de stad. Het informatiepunt in Schothorst bevindt zich in de huiskamer van De Hoeksteen, Klaartje Donzepad 59 (achter de Jumbo), iedere woensdag van 14.00 tot 16.30.

Informatiewinkel

Inwoners uit Schothorst kunnen met vragen, ideeën en wensen terecht bij de Informatiewinkel in De Groene Stee in Liendert of het wekelijks Informatiepunt in De Hoeksteen. Hier staan maatschappelijk dienstverleners, sociaal juridisch dienstverleners en betrokken vrijwilligers voor je klaar. Zij bieden een luisterend oor, geven informatie en advies en bieden waar nodig kortdurende ondersteuning.

Informatiewinkel Wekelijks Informatiepunt
Wiekslag 92 (De Groene Stee)

3815 GS Amersfoort

T: 033 – 3036420

E: liendert@indebuurt033.nl

Geopend: telefonisch ma t/m do van 9:00 – 13:00 uur; fysiek di en do van 9:00 – 13:00 uur

Klaartje Donzepad 59 (De Hoeksteen)

3813 PZ Amersfoort

T: 033 – 3036420

E: liendert@indebuurt033.nl

Geopend: woensdag 14.00 – 16.30 (vanaf 1 juli 2020)

Subsidieregeling Indebuurt033

Met de subsidieregeling Projecten#InDeBuurt kunnen goede ideeën gefinancierd worden die bijdragen aan de doelen uit de wijkplannen. Iedere wijk heeft een eigen wijkplan met doelen voor een sociale en leefbare wijk. Voorbeelden zijn het verminderen van druk op mantelzorg, het bieden van opvoedondersteuning, gelijke kansen voor kinderen en jongeren en het verminderen van eenzaamheid. Hier vind je het wijkplan voor 2020-2021.

Contactpersonen Indebuurt033

In Schothorst werken meerdere professionals van Indebuurt033, die je kunt aanspreken in de wijk, die kunnen helpen met een vraag, een luisterend oor bieden en je meer kunnen vertellen over mogelijkheden, passend bij jouw vraag, behoefte of wens. We werken nauw samen met het wijkteam en andere organisaties, mocht verwijzing nodig zijn.

 

Buurtnetwerker Sanja Willems
Heb je een goed idee voor de wijk, wil je een activiteit starten voor anderen, of heb je een andere vraag? De buurtnetwerker denkt mee, brengt je in contact met de juiste mensen in de wijk en biedt, waar nodig, ondersteuning. Bijvoorbeeld als je subsidie wilt aanvragen voor jouw project.

sanja.willems@indebuurt033.nl
06–42495333

 

 

 

Jongerenwerker Jelle Maris
Heb je als jongere inwoner van Schothorst een vraag, heb je een luisterend oor nodig, of wil je je juist inzetten voor andere jongeren in de wijk en heb je een idee voor een activiteit? Dan kan Jelle jou helpen. Neem contact op en bespreek je vraag of idee!

jelle.maris@indebuurt033.nl,
06 – 41546113.

 

 

 

Participatiemakelaar Esther Postema

Samen is leuker dan alleen, daarom zoek ik met en voor bewoners naar activiteiten en contacten die bij hen passen. Of het nu vrijwilligerswerk is of een koor, een praatgroep, een hobbyclub of contact met een maatje. Als de activiteit die bij u past er nog niet is in Schothorst, kunnen we kijken of deze er toch kan komen.

esther.postema@indebuurt033.nl

06 130 59 557

 

 

 

Mantelzorgcoördinator Heleen Vonk
Mantelzorger zijn valt niet altijd mee. Je zorgt voor je naaste, je partner, een familielid, vriend of buur, maar hebt daarnaast mogelijk ook je werk en gezin. Heleen denkt met je mee over mogelijkheden hoe je als mantelzorger zelf kunt worden ondersteund, o.a. met respijtzorg.
heleen.vonk@indebuurt033.nl,
06 – 42555709.

Nieuwsberichten IndeBuurt033:

Een tip van Esther Postema, participatiemakelaar

Cultuur snuivenIk hoor vaak van ouderen dat ze niet meer naar de film of andere voorstellingen gaan. Het is lastig ...
Verder Lezen