In september: Valcursus ‘In Balans’ van de buurtsportcoaches

In september: Valcursus ‘In Balans’ van de buurtsportcoaches

In september starten de buurtsportcoaches senioren in samenwerking met een geriatrisch fysiotherapeute van MTC Orion in Amersfoort de cursus In Balans.

Deze cursus is ontwikkeld om mensen met een verhoogd valrisico te trainen, zodat hun kans om te vallen afneemt. Ouderen hebben minder spierkracht, lenigheid en coördinatie. Mede hierdoor worden mensen steeds minder fysiek actief. Als gevolg hiervan hebben ze een groter risico om te vallen. En daarmee is de kans dat ze een heup, pols of iets anders te breken groter. Mensen die al eens gevallen zijn worden vaak onzeker, waardoor de kans om te vallen nog meer toeneemt.

De cursus In Balans bestaat uit 4 bijeenkomsten, waar de deelnemers veel informatie en balansoefeningen krijgen aangeboden. Na deze cursusbijeenkomsten kunnen ze een training van 10 weken 2 keer per week bij de fysiotherapeut volgen om ook hun spierkracht en vooral de beenspierkracht te vergroten. De training bij de fysiotherapeut wordt vergoed als men voldoende aanvullend verzekerd is.

Het wordt georganiseerd in het clubgebouw van korfbalvereniging MIA aan de Schothorsterlaan. Meer informatie: buurtsportcoach@sro.nl of bel 06-17455323.

Van de Nieuwsbrief van de Buurtsportcoaches

5 april 2019 / door / in
Reacties

Reageer op dit bericht

[mc4wp_form id="7164"]