Heb je een hulp- of een zorgvraag?

Heb je een hulp- of een zorgvraag?

Er zijn veel instanties in de stad die inwoners met hulpvragen of (geld)zorgen kunnen helpen. Zeker nu veel mensen het moeilijk hebben tijdens deze coronacrisis.

Maar voor inwoners is niet altijd duidelijk waar zij met hun vraag terecht kunnen. Om hen op weg te helpen en te laten weten dat zij juist ook nu hun vragen kunnen stellen is de gemeente vorige week een campagne gestart. Met duidelijke posters, advertenties en berichten op sociale media laten ze inwoners weten dat zij contact op kunnen nemen met de gemeente. Op www.amersfoort.nl staat een overzicht van het hulpaanbod van verschillende organisaties. Naast de contactmogelijkheden van deze organisaties, kunnen inwoners ook bellen met de gemeente op 14033. Je wordt dan doorverwezen naar de juiste instantie.

De gemeente heeft nauw contact met vele organisaties in de stad als Indebuurt033, Stichting Wijkteams Amersfoort, Stadsring 51, Voedselbank en andere welzijnsorganisaties. Zij laten ook de gemeente weten wat zij zien aan hulpvragen, waar behoefte aan is en waar het mogelijk lastig loopt. Zelf spannen zij zich ook in om zo goed en laagdrempelig mogelijk bereikbaar te zijn. De campagne is een extra aanvulling op het werk dat reeds gedaan wordt.

 

12 mei 2020 / door / in

Reageer op dit bericht

[mc4wp_form id="7164"]