Haardpraat

Haardpraat

Inloophuis Schothorst organiseert:

Haardpraat elke vierde vrijdag van de maand (voorlopig afhankelijk van coronamaatregelen)

Vuur verbind

Veel mensen zijn opgegroeid met het vuur van de kolenkachel. Als je koud en nat uit school kwam lekker warmen bij de kachel. Pas op! Niet te dichtbij: je zou je kunnen verbranden! Bij de een was het vuur verstopt in een potkachel met in het deurtje een heel klein ruitje waardoorheen je de rode gloed kon zien, en bij de ander was het vuur royaal zichtbaar in een kolenhaard met een groot raam ervoor.

Maar er was meer: met de vriendjes uit de straat vuurtje stoken, liefst een beetje uit het zicht, en vooral de laatste dagen van de kerstvakanties, als naast de vuilnisbakken de kerstbomen lagen: die brandden geweldig. Mocht niet natuurlijk, maar ’t was mooi.

Bijna iedereen heeft wel herinneringen aan de gezelligheid van een vuurtje. Je geniet er het meest van als je er met een groepje bij zit liefst in het donker zoals bij een kampvuur. Bij het staren in de vlammen gaan de gesprekken haast vanzelf. Verhalen die je zonder de warmte en de sfeer van het vuur misschien niet zo gauw zou vertellen komen van zelf. Getokkel op een gitaar……een lied erbij……..gezellig.

Achtergrond

De Haardpraat is ontstaan nadat Sahin Eksik, trouwe bezoeker van het inloophuis, opmerkte dat er meestal vrouwen komen. Hij zou wel eens alleen met mannen willen praten. Samen met Theo Kolman, de echtgenoot van de vorige coördinator Trudy Paus, is de Haardpraat bedacht. Hiermee heeft het inloophuis een veilige en vertrouwde plek voor mannen uit de buurt met diverse achtergronden. Veilig, want de afspraak is dat alles wat besproken wordt binnenshuis blijft. Bij de Haardpraat spreken we niet over politiek en geloof. We willen vooral onderwerpen uit onze persoonlijke situaties bespreken. Hierbij is de warmte van het haardvuur het symbool van onze wensen en verlangens. Door zaken samen te bespreken ontstaat verbinding en begrip voor elkaar.

 

Praktisch

Voor koffie, thee en haardhout wordt gezorgd. Een vrijwillige bijdrage hiervoor is van harte welkom. De deelnemers kunnen zelf ook iets te eten en/of te drinken meenemen om de gezelligheid van de bijeenkomst (ná de koffie) te ondersteunen.

De haard staat in de achtertuin van het Inloophuis Schothorst, Lancelotpad 18, Amersfoort. Wij kunnen daar prima op 1,5 meter afstand van elkaar rond het vuur zitten.

Wij komen elke vierde vrijdag van de maand bij elkaar van 19.30 uur tot 22.00 uur. Bij slecht weer zitten we bij de haard in de woonkamer.

Informatie: www.inloophuisschothorst.nl

Aanmelden e-mail: info@inloophuisschothorst.nl      Telefoon: 033-4801902

Wees welkom bij een stralende haard.

Wij verheugen ons op jullie komst.

Sahin Eksik en Theo Kolman

01/11/2020 / by / in ,
Comments

Comments are closed here.