Gratis oranje cadeau!

Gratis oranje cadeau!

Omdat de Koning dit jaar zijn verjaardag viert in Amersfoort, is er een prachtig magazine gemaakt over Amersfoort en de Oranjes. Wie een gratis exemplaar wil, kan dat op komen halen bij het Inloophuis. Adres: Lancelotpad 18. Openingstijden: ma do vr zo 14-16u, di wo 10-12u.

Het gratis magazine ligt ook in de hal van het stadhuis, Museum Flehite, de Sint-Joriskerk, bibliotheken en de betere boekhandels. Bewoners van de Koperhorst en andere tehuizen krijgen het blad gratis thuisbezorgd. Een cadeau van de plaatselijke erfgoedinstellingen!

Kroniek

Het gratis magazine is een een extra editie van het Amersfoortse erfgoedblad Kroniek. Het is geheel gewijd aan de band tussen de Oranjes en Amersfoort. Die band blijkt al eeuwenlang te bestaan. Van Willem van Oranje tot Willem-Alexander, alle Oranjes hebben van Amersfoort geweten en de meesten zijn hier ook op bezoek geweest. Het waren momenten van vreugde of verdriet: oorlogen en militaire inspecties, het behoud van de Koppelpoort, Oranjefeesten met een gezellig verlichte stad, openingen en herdenkingen, kerkbezoek, ijsjes voor kermiskinderen en een prinses die hier op kamers woonde. Maar deze informatie was nooit gebundeld. Dat is nu wel gebeurd én…. u krijgt het gewoon cadeau. Wees er snel bij, want op is op.

Smaakt naar meer?

Wie weet wilt u de Kroniek vaker in de bus krijgen. Word dan lid van de Oudheidkundige Vereniging Flehite. Kijk op www.historisch-amersfoort.nl; dit staat ook achterop het blad.

24 april 2019 / door / in
Reacties

Reageer op dit bericht

[mc4wp_form id="7164"]