Faunatunnel Hamseweg; en ander nieuws Werkgroep Park Schothorst

Faunatunnel Hamseweg; en ander nieuws Werkgroep Park Schothorst

Het is zover! We gaan de faunatunnel onder de Hamseweg, ter hoogte van het Nieuw Weedepad, aanleggen. Daarmee is de ecologische verbinding tussen de Molenweg en het land van boer Kok klaar. Het plan is bedacht door de werkgroep Park Schothorst.

Maandag 26 augustus 2019 is de aannemer gestart. De Hamseweg is afgesloten tot en met vrijdag 6 september. Verkeer wordt ter plaatse met borden omgeleid.

Hoe gaat het met de Rode Beukenlaan?

De afgelopen tijd hebben we niet stil gezeten in onze ambitie om de Rode Beukenlaan in stand te houden. Wat is er zoal gebeurd?

Het onderzoek naar niet-gesprongen explosieven is afgerond. Het terrein is veilig verklaard om de sloot te kunnen verplaatsen en jonge beukjes te kunnen aanplanten. De harde grond onder het pad in de laan is met een speciale methode verbeterd. Dat is gunstig voor de wortels van de oude beuken langs de laan. Er is een bestek gemaakt om een aannemer te selecteren voor het verplaatsen van de sloot en het planten van jonge beukjes. Veel aannemers zitten vol met opdrachten. Het zal daarom bij de aanbesteding moeten blijken of deze werkzaamheden de komende winter kunnen worden uitgevoerd of dat het langer gaat duren. De benodigde vergunningen zijn in ieder geval rond.

Werkgroep Park Schothorst

28 augustus 2019 / door / in
Reacties

Reageer op dit bericht

[mc4wp_form id="7164"]