Middeleeuwse Boerderij
Middeleeuwse Boerderij

Datum/Tijd

20/06/21
13:00 - 16:30

Locatie
Het Groene Huis

Categorieën


Kaart wordt geladen...

Middeleeuwse Boerderij

Verscholen in de natuur van het Landgoed Schothorst ligt het Middeleeuws Erf. Op dit boerenerf uit de vroege Middeleeuwen maak je kennis met de gebouwen, gewassen en mensen van rond het jaar 800. De boerderij is een reconstructie gebaseerd op opgravingen in Wijk bij Duurstede en is uniek in Nederland. Natuurlijk zijn er ook allerlei dieren op het erf, in de weide en de stal. Dat zijn voornamelijk oude huisdierrassen: schapen (Veluws heideschaap), geiten (Nederlandse landgeit), Kune Kune varkens en kippen.

Op het middeleeuws erf ervaar je het eenvoudige middeleeuwse boerenleven dat was afgestemd op de natuur. Hoe rook het daar? Mochten er dieren vrij rondlopen? Hoe hielden ze zichzelf warm? Waar ging hun afval heen? En deden ze toen ook spelletjes?

Op zondag 13:00 – 16.30 uur en op woensdag van 14.00-16.30 uur (van mei t/m september) loopt onze gastvrouw in middeleeuwse kleding.

Natuurlijk mag je haar allerlei vragen stellen! Tijdens de Viking-weekenden kun je op het erf verschillende ambachten van de middeleeuwen bekijken. Tijdens de Sibbedagen mag je ook zelf aan de slag. Tijdens de Viking-weekenden en de Sibbezondagen lopen de ‘bewoners’ ook in middeleeuwse kledij.

 

Middeleeuws erf | Het Groene Huis Amersfoort | Middeleeuwen, Boerenerf, Vroege middeleeuwen

Overzicht van alle activiteiten op het Middeleeuws Erf in 2020.

Meer informatie: Het groene huis

20/06/21 @ 13:00 – 16:30 – Verscholen in de natuur van het Landgoed Schothorst ligt het Middeleeuws Erf. Op dit boerenerf uit de vroege Middeleeuwen maak je kennis met de gebouwen, gewassen en mensen van rond het jaar 800. De boerderij is een reconstructie gebaseerd op opgravingen in Wijk bij Duurstede en is uniek in Nederland. Natuurlijk zijn er ook allerlei […]