Informatieavond Schothorst-Zuid aardgasvrij
Kaart wordt geladen...

Informatieavond Schothorst-Zuid aardgasvrij

Datum/Tijd

15/04

19:30 - 21:30

Locatie
Farelcollege

Categorieën


Informatieavond Schothorst-Zuid aardgasvrij

Afgelopen zomer heeft een groot deel van de bewoners van Schothorst-Zuid de startbijeenkomst bezocht over het wijkwarmteplan voor deze wijk. Ook tijdens de informatiemarkt in november hebben velen zich laten informeren over de mogelijkheden om woningen in de wijk te isoleren en aardgasvrij te maken. De gemeente is nu weer een stap verder en wil bewoners nu informeren over de hoofdlijnen van het wijkwarmteplan Schothorst-Zuid. Hierin komt te staan welke oplossing het meest kansrijk is om de wijk duurzaam te verwarmen.

Wanneer?          3, 15 en 17 april 2019
Waar?                 Farel College, Paladijnenweg 101, 3813 DC Amersfoort
Hoe laat?           19.30 – 21.30 uur (zaal open om 19.00 uur)
Voor wie?           Voor woningeigenaren, huurders en VvE’s

Je bent welkom op één van de drie vervolgbijeenkomsten (de bijeenkomst van 3 april is al vol). Deze bijeenkomsten zijn alle drie hetzelfde en zijn voor zowel bewoners van een koopwoning als van een huurwoning. De bijeenkomsten worden georganiseerd door de gemeente, samen met de woningcorporaties Portaal, Omnia Wonen en De Alliantie. Ook netbeheerder Stedin en het lokale energieloket 033Energie zijn aanwezig.

Programma

Tijdens het eerste deel van de avond wordt verteld over de manier waarop de wijk aardgasvrij kan worden. Voor grote delen van deze wijk lijkt een warmtenet het beste alternatief te zijn. Je hoort hoe men daartoe gekomen is en wat dit de komende jaren gaat betekenen. Ook wordt er verteld over de proef die met een kleine groep bewoners gestart wordt, en hoe dit verder wordt uitgerold in de wijk. Daarna gaat de gemeente met bewoners in gesprek over wat dit voor jou betekent, of je nu eigenaar of huurder bent.

Graag aanmelden via de website van de gemeente

Wil je bij één van de avonden aanwezig zijn? Je bent van harte welkom! Per avond is er plek voor 150 mensen. Je kunt je aanmelden via www.amersfoort.nl/aardgasvrij. Als je het lastig vindt om je via de website aan te melden, dan kun je eventueel ook bellen met 14 033.

Lees voor meer informatie de uitnodiging die onlangs verspreid is in de wijk.