Bodemdieren spotten op landgoed Schothorst
Kaart wordt geladen...

Bodemdieren spotten op landgoed Schothorst

Datum/Tijd

25/09 - 07/10

Hele dag

Locatie
Het Groene Huis

Categorieën


Bodemdieren spotten op landgoed Schothorst

In de week van 25 september tot en met 7 oktober zijn de landelijke bo- demdierendagen. Ga op safari op landgoed Schothorst (of in je eigen tuin of plantenbak) en tel het aantal miljoenpoten, kevers, pissebedden en andere diertjes dat in de bodem leeft. Een leerzame en spannende activiteit om samen met je (klein)kinderen te doen.

Vóór de ingang van Het Groene Huis ligt informatie met een beschrijving hoe je de bodemdieren kunt vinden, op naam brengen en tellen. Neem zelf een lepel mee en een loep (of een smartphone om de dieren te kunnen fotograferen en vergroot te kunnen zien). De meeste bodemdieren zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur. Om het zoeken nog makkelijker te maken, zijn een handig scoreformulier en een zoekkaart toegevoegd. Gebruik de zoekkaart om de verschillende soorten te herkennen.

Insturen

Als je je waarnemingen in tijdens de bodemdierdagen instuurt, dan tellen je waarnemingen mee voor de Bodemdieren Top 3 van 2020! Het is ook mogelijk om het formulier later in te zenden, de gegevens tellen dan nog steeds mee voor het vervolgonderzoek. Het adres staat op het formulier. Je kunt ook het digitale formulier gebruiken.

Groter onderzoek

Met jouw waarnemingen wordt onderzocht hoe goed het bodemleven het in Nederlandse steden en dorpen doet. De zesde editie van de Bodemdierendagen draagt bij aan citizen science: een groot onderzoeksproject waaraan mensen in heel Nederland samenwerken. Doe mee met de Bodemdierendagen 2020 en ontdek welke kleine beestjes bij jou in de buurt de bodem gezond houden.

Meer informatie: hetgroenehuisamersfoort.nl/agenda.