“De Vlinder” verduurzaamt » InSchothorst

“De Vlinder” verduurzaamt

“De Vlinder” verduurzaamt

Email


Wij, de commissie duurzaamheid van de VVE De Vlinder, werken enthousiast aan het verduurzamen van ons appartementencomplex met 70 woningen en kantoren. De Vlinder, gelegen aan de Sara Burgerhartsingel naast het busplatform bij station Schothorst, kent een goed lopende VvE, die twee jaar geleden een commissie duurzaamheid heeft opgericht om de mogelijkheden om het complex te verduurzamen te onderzoeken.

We zijn gestart met een onderzoek naar de mogelijkheden om de appartementen energiezuiniger te maken en een ‘quick-scan’ gaf een overzicht van maatregelen. Omdat ons complex in 1998 best goed gebouwd is, leverden niet alle maatregelen direct meerwaarde…

Andere maatregelen waren wel interessant: recent zijn ruim 120 (!) lampen in de parkeergarage en de algemene gezamenlijke ruimten vervangen door duurzame ledverlichting. Daarmee besparen we veel energie, zonder aan comfort te verliezen. Op het binnenplein van appartementencomplex De Vlinder zorgen de energiezuinige straatlantaarns, lampen bij de woningen en in de parkeergarage voor goede verlichting, met een flink lager energieverbruik! We verwachten de extra kosten van de lampen binnen vier jaar terug te verdienen.

We zoeken gedreven verder op thema’s als transport (laadpalen), afval (scheiding bij de bron), energie (zonnepanelen op ons dak en / of isoleren) en vergroening (van onze binnenplaats). Volgend jaar willen we op deze thema’s nieuwe maatregelen uitvoeren.

We verduurzamen ons complex stapje voor stapje, op weg naar een fantastisch duurzaam, comfortabel en veilig appartementencomplex: energieneutraal, gasloos, groen. Daarvoor moet, net zoals in de rest van Schothorst, nog best veel gebeuren en er zal nog wel wat tijd overheen gaan.

Bericht ingezonden door bewoner – waarvoor dank!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

19/11/2018 / by / in ,
Comments