De Rozenbuurttuin verbindt op Koningsdag

De Rozenbuurttuin verbindt op Koningsdag

In een artikel (mei 2020) over de realisatie en het onderhoud van de Rozenbuurttuin schreef ik laatst al dat er niet alleen een mooie buurttuin ontstaat, maar meer dan dat. En zeker in deze tijd waarin COVID-19 maatregelen ons in en in de buurt van ons huis houden, merken we ineens dat er meer contacten in de buurt ontstaan.  

Eigenlijk kende ik mijn buurtgenoten niet zo goed hoor. In de bijna 4 jaar dat ik in nu Amersfoort woon, had ik mijn directe buren al wel wat beter leren kennen gelukkig, maar de Rozenbuurttuin heeft daar toch wel iets extra’s in gedaan. Want ook al kunnen we momenteel geen flinke kluszaterdagen organiseren, toch merk je dat de buurt een gezamenlijke verantwoordelijkheid voelt voor de Rozenbuurttuin, die verbindt. En iedereen draagt daar op zijn eigen manier en binnen zijn of haar mogelijkheden aan bij in de tuin. Of door elkaar te helpen met bijvoorbeeld een boodschap of een praatje.

Op Koningsdag merkten we dat dit jaar extra goed. Natuurlijk was het jammer dat er geen Oranje Vrijmarkt en Koningsdagfeest was in de stad. Maar bij ons in de straat kan dat ook wel kleinschalig en Corona-proof, hebben we gemerkt. We hadden een Oranje BINGO in de middag waarbij iedereen alleen mocht meedoen vanuit zijn eigen voortuin. We rekenden op 10 tot 15 deelnemers, want wie wil nou BINGO spelen op Koningsdag?! Maar het werden 37 personen die meededen in de straat!

En doordat het enthousiasme om de hoeveelheid aanmeldingen steeg, werden voortuinen versierd met ballonnen en slingers, werd er toch veel gevlagd, zongen we om 10.00 uur vanuit diverse voortuinen gezamenlijk het Wilhelmus en sloten we na de Oranje BINGO de dag af met een toast op de koning en op de gezondheid van iedereen!

Het was eigenlijk een enorm gezellige Koningsdag 2020 op deze manier. Dit was vast nooit gebeurd als we niet al zoveel contact hadden gehad door het opzetten van de Rozenbuurttuin én wanneer het in de stad gewoon groot Koningsdag feest was geweest!

Annemarie Koelewijn-den Heijer, 13 mei 2020

14 mei 2020 / door / in

Reageer op dit bericht

[mc4wp_form id="7164"]