Burenhulp doet goed werk hier in Schothorst

Burenhulp doet goed werk hier in Schothorst

Sinds vorig jaar biedt Burenhulp Zielhorst ook zijn diensten aan in Schothorst en heet derhalve nu ook ‘Burenhulp Ziel- en Schothorst’. Hieronder twee verhalen van het goede werk dat Schothorstenaren doen voor anderen.

,,Schatkamer voor hulpvragers’’

Uit Schothorst kwam er een hulpvraag binnen van de familie Smits: hun elektrische relaxstoel weigerde dienst. Hulpaanbieder Benjamin was er vlug. Hij had verstand van zaken en zonder veel moeite werd het probleem opgelost.

De Smits waren verrast door de snelheid waarmee Burenhulp reageerde. De vrouw des huizes noemde de hulp een ‘privilege’ en vindt Burenhulp ‘een schatkamer voor hulpvragers’.

Benjamin zelf vindt zijn hulpvaardigheid heel gewoon. ,,Mijn insteek is dat iedereen in de buurt een bepaalde kennis of kwaliteiten heeft. Bij een klein probleem hoeft er geen dure professionele hulp komen.’’ Hij voegt er aan toe dat als hij zelf op leeftijd zou zijn, hij hulp ook nodig kan hebben. ,,Ik doe het graag, we zijn er ook voor elkaar.’’

Mevrouw Smits: ,,We zijn blij dat we Burenhulp nu kennen. We kwamen op het spoor door een flyer bij een gezondheidscentrum hier dichtbij.’’ Ze voegt er lachend aan toe dat ze inmiddels alweer een vraagje hebben voor Burenhulp, deze keer over de cv-ketel.

Benjamin zelf is een paar dagen later ook weer opnieuw in Schothorst, ditmaal omdat een ouder echtpaar zonder stroom zit. Er was kortsluiting ontstaan door een verbogen lampfitting, met doorgeslagen stoppen als gevolg. De reparatie gebeurde vrijwel direct, ook al was het op dat moment zaterdagavond.

Ellen en Rici

Ellen is bijna drie jaar geleden de Burenhulp ‘in gerold’. Ze hoorde ervan en het sprak haar aan. Misschien heeft dit ook met haar verpleegkundige achtergrond te maken.

Ellen woont iets voorbij het bruggetje in wijk Schothorst. Ze zegt: ,,Ik geniet ervan om hulpaanbieder te zijn en iets bij te dragen. Ik ben daarnaast onlangs gevraagd, met een ander uit Schothorst, om het Kernteam van Burenhulp Ziel- en Schothorst te versterken. Dit doe ik nu op proef.’’

Over Burenhulp heeft ze een duidelijke mening. ,,Het is een goed georganiseerde instelling. Je krijgt een vakkundig intakegesprek, nieuwe medewerkers ontvangen duidelijke uitleg, de organisatie heeft een goed reglement, er is een prachtige folder. En als je met een hulpvraag aan het werk gaat, volgen ze je.’’

Duidelijk is dat Ellen zelf ook van gedegen houdt. Bijvoorbeeld wanneer ze hulp geeft, zoals aan iemand die ze begeleidt naar en in het ziekenhuis, de supermarkt of waar het maar nodig is.  Bovendien springt ze in wanneer een mantelzorger een keer assistentie nodig heeft.

Een van Ellens ‘vaste klanten’ is Rici, een vrouw met een opgewekt humeur, ondanks haar chronische ziekte. ,,Ik word geweldig door Burenhulp geholpen’’, vertelt Rici. ,,Ellen al een hele poos. Ik herken me wel in Ellen. Vroeger deed ik ook van alles voor wie dat nodig had.’’ En met haar humor: ,,Alles wat je geeft, krijg je terug!’’

Dit is wat Rici  aan de Burenhulp schreef:

LIEVE MENSEN,

Ik kom op dit idee, door een lange tijd van eigen ervaring, in eenzaamheid en toenemende afhankelijkheid. Wat mij is overkomen kunnen wij ook voor anderen doen.
Bijvoorbeeld dat er ineens een warm hapje aan de deur hangt. Dat is zo hartverwarmend . Hier zou je heeeel veel mensen een groot plezier mee doen.
Of een lief kaartje aan de voordeur met een roos, of een klein boeketje.
Of een boodschapje tot aan de voordeur, met ook weer een kaartje.
Men vergeet dan even dit nare virus, en kan even heeeel blij zijn .

En dan is er nog de DE TELEFOON, DE APPJES,  maar vooral het VIDEOBELLEN, zodat er echt contact kan zijn. Ik weet zeker dat ik o.a. voor heeeel veel OPA’S EN  OMA’S  spreek, die hun kinderen en kleinkinderen lange tijd niet kunnen zien.

Dit is een lang lijst van voorbeelden geworden, maar het is belangrijk om er voor elkaar te zijn in deze moeilijke tijd.

Uit de voorjaarsnieuwsbrief van Burenhulp
0640181255 of burenhulpzielenschothorst@gmail.com

 

 

18 maart 2020 / door / in
Reacties

Reageer op dit bericht

[mc4wp_form id="7164"]