Bewoners Olivierplaats organiseren schoonmaakdag

Bewoners Olivierplaats organiseren schoonmaakdag

DIT BERICHT WAS NIEUWS IN NOVEMBER 2017.
HET STAAT NU IN HET ARCHIEF VAN INSCHOTHORST.NL
DE INFORMATIE IN DIT BERICHT IS NU MOGELIJK ACHTERHAALD.

Bewoners van de flat op de Olivierplaats organiseren jaarlijks een schoonmaakdag voor de omgeving van hun gebouw. Dit doen ze met behulp van een subsidie van het Buurtbudget Schothorst.

Zo’n 20 bewoners gaan met een hogedrukspuit en bezems het vuil rond hun flat te lijf. Onkruid in de perken wordt gewied, bloembakken voorzien van nieuwe planten (zie foto boven). De dag wordt afgesloten met een feestelijke BBQ. Voor die activiteit vragen ze €500 euro aan van het Buurtbudget.

Hun aanvraag is gehonoreerd. Om te voorkomen dat bewoners de kosten van de activiteit uit eigen zak moeten voorschieten, vermeldden zij in hun aanvraag dat ze graag een voorschot willen ontvangen. Zij kregen vervolgens 75% van tevoren uitbetaald. Na afloop stuurden ze de bonnen van uitgaven en ontvingen het restbedrag.

Buurtbewoners die ook een buurtactiviteit willen organiseren, kunnen ook een beroep doen op het Buurtbudget. Ook als je een idee hebt om je buurt te verbeteren, zoals een bloembak plaatsen, kun je de buurtbudgetcommissie vragen om een bijdrage.

28 november 2017

28 november 2017 / door / in ,
Reacties

Reageer op dit bericht

[mc4wp_form id="7164"]