Besluiten tot bouwen?

Besluiten tot bouwen?

Er zijn plannen om het terrein rondom de voormalige Eemforsboerderij aan de Schothorsterlaan te herontwikkelen. Het gaat om twee kavels van elk ongeveer 1 hectare groot. Als de gemeenteraad het voorstel tot herontwikkeling aanneemt, wordt de ene kavel toegevoegd aan Park Schothorst en wordt de andere kavel gebruikt voor woningbouw

Het gaat dan om 60 woningen in gestapelde vorm. Woningen die met elkaar maximum de helft van het kavel in beslag mogen nemen, want het moet ‘wonen in een parkbos’ worden. De kavel waarop mogelijk gebouwd gaat worden is nu een achter hek en heggen liggend opslagterrein. De andere kavel wordt door niemand gebruikt. Beide kavels liggen op een van de mooiste plekjes in de stad: aan de rand van Park Schothorst. Het plan voor herontwikkeling stuit op veel verzet:

  • in nog geen twee weken tijd verklaarden al 2000 mensen in een petitie tegen te zijn;
  • direct omwonenden hebben zich verzameld en inmiddels een brief naar de gemeenteraad gestuurd met de oproep:
    • niet in te stemmen met de beslispunten uit het raadsvoorstel
    • het participatietraject anders in te richten.

Gemeenteraad aan zet

Het plan is inmiddels goedgekeurd door B&W. Lees in een eerder op InSchothorst gepubliceerd artikel wat het plan inhoudt. Op 14 mei aanstaande wordt het plan besproken in de gemeenteraad. Op 28 mei staat het weer op de agenda, dán ter besluitvorming. Omwonenden hebben de gemeenteraad inmiddels een brief gestuurd. De brief met uitgebreide argumentatie leest u hier.

24 april 2019 / door / in
Reacties

Reageer op dit bericht

[mc4wp_form id="7164"]