Alsof je dit al kende voor je het zag…

Alsof je dit al kende voor je het zag…

Een bericht van Ineke Opstal, de nieuwe coördinator van Inloophuis Schothorst:

Afgelopen maand begon ik als de nieuwe coördinator van Inloophuis Schothorst.

Om te beginnen in Coronatijd was vreemd, want de overdracht vond plaats terwijl het Inloophuis nog gesloten is. En op een plek waar het juist draait om ontmoeting en verbinding is dat best een beetje raar. Ondanks dat voelde ik de huiselijkheid en warmte van het huis vanaf het moment dat ik er voor het eerst binnenstapte en ik voelde me er direct welkom. Ik kan me dus voorstellen dat dat ook voor de mensen die er regelmatig binnenlopen zo moet voelen. Een tekst op een schilderijtje in de kast verwoordt het mooi en pakte mij meteen:

Alsof je een plek bereikt
om je heen kijkt en weet
dat je thuis bent
alsof je dit al kende
voor je het zag
en geweest was
voor je er zou komen
zo thuis

Tijdens mijn eerste dagen tijdens de overdracht gebeurde er iets moois. Er stond iemand voor de deur met een dienblaadje waarop twee lichtjes met de geschilderde afbeelding van poppetjes die elkaar vasthouden in een kring, als teken van verbondenheid. Eén was voor Trudy, als afscheid, en één voor mij, als welkom. Het dienblaadje was voor het Inloophuis, dus werd er een mooie brug geslagen tussen drie huizen.

De vrouw die de lichtjes bracht vertelde hoe ze zelf eerst een drempel over moest om binnen te lopen in het Inloophuis, en hoe ze zich er toch thuis was gaan voelen. Het mooiste aan haar verhaal vond ik dat ze vertelde dat ze ervaarde dat ze niet alleen kwam voor haarzelf, maar voelde dat ze door haar gesprekjes met anderen ook iets had te geven. Meteen werd mij duidelijk wat de kern was van het Inloophuis: ontmoeten en verbinden. Het was heel mooi dat dit juist in mijn eerste week op zo’n mooie manier duidelijk werd.

Ontmoeten werd voor mij de eerste stap, één op één en op gepaste afstand weliswaar, maar nu had ik daar mooi de tijd voor. Door middel van speeddates drink ik nu talloze kopjes koffie en maak ik kennis met de mensen die betrokken zijn bij het Inloophuis, ieder met zijn eigen verhaal en levenservaring. Wat hoop ik dat we binnenkort weer open mogen en dat we weer als vanouds een plek mogen zijn voor iedereen in de buurt!

Voel je dan welkom om eens binnen te lopen, ook al is het voor het eerst. We hebben zin om je te ontmoeten!

Ineke Opstal
Coördinator Inloophuis Schothorst

 

20 mei 2020 / door / in
Reacties

Reageer op dit bericht

[mc4wp_form id="7164"]