28 maart wijkavond

28 maart wijkavond

Wijkavond Schothorst

Op het gebied van groen en duurzaamheid spelen er in de wijk Schothorst fikse ontwikkelingen. Daarom organiseert de Wijkraad Schothorst op donderdag 28 maart in samenwerking met Het Groene Huis en de Groene Raad Schothorst een speciale avond. Locatie: Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21.

Het programma start om 19.30 uur.  Om 19.15 uur staat de koffie klaar. Het programma bestaat uit twee delen en wordt geleid door Ilona Heidotting van Het Groene Huis. Het deel tot aan de pauze is informatief. Na de pauze kunt u met de sprekers in gesprek.

Programma

  1. Welkom 
  2. Groene Raad Schothorst: de Groene Raad is een groep bewoners, die zich inzetten voor een (nog) groen(er Schothorst. Wat zijn ze van plan en wat heeft u daaraan?
  3. Zelfbeheer door bewoners: wijkbewoners kunnen zelf een stukje gemeentegroen in beheer nemen. Ton de Jong legt uit hoe dat in zijn werk gaat.
  4. Kruidenrijk beheer: De gemeente Amersfoort geeft informatie over een nieuwe vorm van beheer van de wegbermen, oevers en geluidswallen/taluds.
  5. Speelplekkenplan: de gemeente heeft een plan gemaakt voor de renovatie van de speelplekken in de wijk. Dit op basis van de input van buurtbewoners, vorig najaar tijdens wandelingen langs die speelplekken.  Mirjam van der van der Graaf en Ton de Jong vertellen hoe buurtbewoners kunnen meepraten over inrichting van de speelplekken, wat speeltoestellen én wat het groen betreft.
  6. MeetjeStad! MeetjeStad! is een samenwerkingsproject van bewoners, WAR, gemeente Amersfoort, Waterschap en Hogeschool Amsterdam. Wat meten ze waar en waarom en wat gebeurt er met de resultaten?
  7. Duurzaam033 / Duurzaam Schothorst: wijkbewoner Tjerk-Peter van den Berg presenteert dit gratis lokale platform om de duurzame initiatieven die er zijn in de stad en in de wijk een podium te kunnen geven en digitale ondersteuning te bieden voor het verwezenlijken van hun project of activiteit. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van coöperatieve software van Gebied On Line. Kijk alvast op www.duurzaam033.nl.
  8. Bouwvoorschriften bij nieuwbouw; inspraak van buurtbewoners. Voor drie locaties in de wijk worden nieuwbouwplannen ontwikkeld. Aan welke bouwvoorschriften, zoals over de afstand tot bestaande bebouwing, de hoogte van de nieuwbouw, moeten gemeente en ontwikkelaars zich houden? Hoe wordt de inspraak van omwonenden geregeld?  Een  projectleider van de gemeente legt uit hoe het zit.
  9. Schothorst-Zuid  Aardgasvrij: sinds juni 2018 is de gemeente in overleg met de bewoners van Schothorst-Zuid. Doel: dit deel van de wijk aardgasvrij te maken. Hoe ver staat het met de plannen? Projectleider Niko Paap stelt ons op de hoogte.

Pauze

10. Gelegenheid om aan te schuiven bij het onderwerp waar u meer van wilt weten of waar u zelf iets over wilt vertellen.

11. Afsluiting rond 22.00 uur. 

Welkom!

Aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom.

10 maart 2019 / door / in
Reacties

Reageer op dit bericht

[mc4wp_form id="7164"]